Prim-procurorul Teodor Trancă, din nou la DNA

Prim-procurorul Teodor Trancă, din nou la DNA

Prim-procurorul Tribunalului Vâlcea, Teodor Trancă, a fost astăzi din nou audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti. Magistratul, acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în dosarul Ciogescu -Dobrişan, a stat mai bine de patru ore în sediul DNA.

La ieşire, Teodor Trancă a refuzat să facă orice fel de declaraţie, potrivit unor surse judiciare având interdicţie din partea Consiliul Superior al Magistraturii de a mai vorbi cu presa pe perioada audierilor. "M-au întrebat despre nişte electrocasnice pe care le-am cumpărat în urmă cu 4 - 5 ani. Le-am prezentat facturile pe care le mai aveam în casă, restul pot fi găsite la societatea de unde le-am cumpărat. Nu le-am păstrat pe toate", a declarat Teodor Trancă duminică dimineaţă când a părăsit sediul DNA. Surse judiciare susţin că aparatura electronică şi electrocasnică ar fi fost platită de către un asociat al ginereului lui Trancă, Ionuţ Săndulescu, baiatul fostului jurist de la BCR sucursala Vâlcea pe vremea când Dorin Dobrişan era directorul unităţii bancare.

Potrivit anchetatorilor, prim-procurorul Teodor Trancă este cercetat în dosarul omului de afaceri Ovidiu Ciogescu, directorul SC Electro Vâlcea, care împreună cu fostul director CEC Bank, Dorin Dobrişan, se află în arest preventiv de mai bine de două luni, fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi uz de fals.

Ne puteți urmări și pe Google News