"Prietenii" lui Ilie Dumitrescu, arestaţi

"Prietenii" lui Ilie Dumitrescu, arestaţi

Tribunalul Bucureşti a admis astăzi contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare de cercetare în libertate a acestora.

Astfel, Onu Laurenţiu Constantin şi Marius Stoica, acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi şantaj în cazul fostului fotbalist, vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Ilie Dumitrescu a fost ameninţat în urmă cu două săptămâni de trei bărbaţi înarmaţi, printre care şi un jandarm angajat la o unitate din Bucureşti, care au intrat în galeria sa de artă, din centrul Capitalei.  

Sergentul nu a fost pus, însă, sub acuzare deoarece el nu şi-a ajutat în niciun fel prietenii să-l intimideze pe fostul fotbalist. El este însă cercetat de o Comisie de disciplină din cadrul Jandarmeriei, după ce ministrul Internelor Cristian David a cerut „să se analizeze cu atenţie" cazul acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierilor, jandarmul Ionel Dumitrache a declarat că îi cunoştea pe agresorii lui Ilie Dumitrescu de numai o lună şi că nu a ştiut nicio clipă care este scopul vizitei pe care aceştia i-o făceau. „S-au întâlnit în oraş şi l-au rugat să-i ducă cu maşina lui pe Lispcani. Acolo, au insistat să-i însoţească în galeria de artă. «Mi-au spus că îmi vor face cunoştinţă cu marele Ilie Dumitrescu. Am fost de acord să-i însoţesc, sperând că voi obţine un autograf. Am fost şocat când unul dintre ei a scos un pistol, iar celălalt un cuţit încercând să scape de poliţiştii aflaţi în biroul fostului internaţional»“, le-a declarat sergentul anchetatorilor.