De ce nu prea au bărbații prieteni adevărați. Explicația cercetătorilor

De ce nu prea au bărbații prieteni adevărați. Explicația cercetătorilor De ce nu prea au bărbații prieteni adevărați. Sursa foto Dreamstime

Un studiu a arătat că bărbații nu prea au prieteni adevărați și că mulți sunt deconectați emoționali. Ei sunt preocupați de alte lucruri și uită să ofere importanță relațiilor de prietenie.

Cercetătorii au explicat de ce bărbații nu prea au prieteni adevărați. Ei au mai spus că este greu să-ți faci și să păstrezi prietenii profunde și semnificative la vârsta adultă, mai ales pentru bărbați.

Mai puțin de jumătate dintre bărbați se declară mulțumiți de prieteniile lor și doar 1 din 5 a declarat că a primit sprijin emoțional din partea unui prieten în ultima săptămână, în comparație cu 4 din 10 femei, potrivit unui sondaj realizat în 2021 de Survey Center on American Life.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce n-au bărbații prieteni adevărați

Judy Yi-Chung Chu, care predă un curs despre dezvoltarea psihologică a băieților la Universitatea Stanford, a declarat că mulți băieți își neglijează prietenii la sfârșitul adolescenței și că au niveluri mai scăzute de intimitate emoțională decât cele raportate de femei.

„Băieții nu sunt de la început deconectați din punct de vedere emoțional, ei devin deconectați emoțional”, a declarat Dr. Niobe Way, cercetător și profesor de psihologie aplicată la Universitatea din New York.

prieteni

De ce nu prea au bărbații prieteni adevărați. Sursa foto Dreamstime

Singurătatea, extrem de grea și periculoasă

Cercetătorii au mai spus că oamenii au dorința înnăscută de a avea conexiuni apropiate și intime din punct de vedere emoțional cu ceilalți. Ei au declarat că prieteniile apropiate ne protejează sănătatea mintală și fizică. Cu toate astea, mulți bărbați nu realizează cât de grea și periculoasă este singurătatea.

„Ceea ce (bărbații) riscă să piardă este acest sentiment de a nu fi singuri în lume sau de a nu fi singuri în experiența lor”, a spus Sileo. Cercetările au arătat că „dezvăluirea suferinței emoționale a îmbunătățit bunăstarea emoțională (a bărbaților), a crescut sentimentul de a fi înțeles și a dus la mai puțină singurătate raportată”, a adăugat el.

Bărbații nu își păstrează relațiile de prietenie

Oamenii de știință au mai spus că mulți bărbați se străduiesc să mănânce bine, să facă exerciții fizice, să și reușească în carieră, dar nu și să își păstreze prietenii adevărați, potrivit CNN.