Evenimentul Zilei > Politica > Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea: „Iohannis pune presiune pe Justiție”
Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea: „Iohannis pune presiune pe Justiție”

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea: „Iohannis pune presiune pe Justiție”

Președintele PMP, Elena Udrea, l-a acuzat vineri, într-o conferință de presă la sediul partidului, pe Klaus Iohannis că „pune presiune pe Justiție”, făcând referire la declarația acestuia potrivit căreia stabilirea unui termen în plin proces electoral în dosarul său de incompatibilitate, ar fi o presiune imensă pe acel complet care va judeca cauza.

 „Cred că dorința lui de a împinge judecarea cauzei peste termenul de vot arată modul în care Klaus Iohannis vede relația cu instituțiile statului. Se gândește că, odată ajuns Președinte, nimeni nu va mai îndrăzni să-l declare incompatibil. Acum trăim doar un moment din ceea ce înseamnă raportarea la instituții, la stat de drept, la Justiție a lui Klaus Iohannis și a PNL”, a declarat Elena Udrea, potrivit unui comunicat de presă al PMP.

Candidatul PMP a amintit, în context, momentul suspendării Președintelui Traian Băsescu din 2012, atunci când „USL, adică Victor Ponta, Crin Antonescu, Voiculescu, Iohannis considerau că se poate încălca Constituția și se poate forța demiterea Președintelui chiar în condițiile în care nu era respectată tocmai legea fundamentală”. „Asta înseamnă că Iohannis nu dă doi bani pe Justiție și crede că aceasta trebuie să se oprească în campanie, pentru că dânsul a decis să candideze, deși știa că este într-o situație de incompatibilitate”, a adăugat Elena Udrea.

Prezidențiabilul PMP a precizat că nu este pentru prima dată când Klaus Iohannis face „declarații nepermise” la adresa Justiției. „Klaus Iohannis recidivează. De-a lungul timpului, ne-a spus fie că adevărata independență a Justiției va fi atunci când va fi el președinte, nu acum, fie că, indiferent de ce decizie va da ÎCCJ în cazul care îl privește, el va continua să candideze, fie că legea privind incompatibilitatea trebuie modificată și că atribuțiile ANI trebuie restrânse”, a afirmat Elena Udrea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News