Evenimentul Zilei > Politica > Prezidențiabilul PMP, ales între Udrea și Diaconescu
Prezidențiabilul PMP, ales între Udrea și Diaconescu

Prezidențiabilul PMP, ales între Udrea și Diaconescu

Conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) va alege marți între Cristian Diaconescu și Elena Udrea ca prezidențiabil al partidului.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, s-a arătat dispusă să candideze la alegerile prezidențiale, dacă partidul pe care îl conduce o va vota. Marțea viitoare va avea loc un nou Colegiu Director al partidului pentru alegerea candidatului, iar membrii PMP vor avea de ales între ea și Cristian Diaconescu, a declarat Elena Udrea. „Marţea viitoare vom avea un nou colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu și cu mine. Trebuie să avem cel mai bun candidat, temerea e că am putea rata turul doi”, a declarat Udrea.

Nu se strâng semnături pentru Diaconescu

În așteptarea ședinței de marți, filiala Mehedinţi a Partidului Mişcarea Populară a hotărât să propună şi să susţină candidatura Elenei Udrea la Preşedinţie, a declarat preşedintele acesteia, Eugen Golea. El a spus că în timpul strângerii de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu foarte mulţi alegători şi-au exprimat hotărârea de a-şi da votul Elenei Udrea, întrucât „nu îl cunosc pe actualul candidat”. „Din această cauză, procesul de strângere a semnăturilor este dificil. Am strâns aproape o mie de semnături, dar este insuficient pentru a-i asigura ascensiunea la Cotroceni. Cei care îl cunosc pe domnul Diaconescu îi reproşează că nu ia atitudine publică faţă de unele chestiuni politice actuale”, a afirmat Golea. Acesta a mai spus că, ieri, a avut loc o întrunire a conducerii locale a partidului în care toți membrii și-au arătat disponibilitatea de a o susține pe Elena Udrea la Președinție, decizia urmând să fie transmisă Colegiului Național al formațiunii.

Conflict cu Ruxandra Dragomir

La rândul său, Cristian Diaconescu a afirmat că unele persoane au „dificultăţi de înţelegere”, referindu-se la afirmaţiile unor membri ai partidului în legătură cu dificultatea de a strânge semnături pentru candidatura sa. „Nu numai PMP strânge semnături. Am organizaţii neguvernamentale, am susţinători care fac acest lucru. Ca să vă spun concret de ce m-a întristat afirmaţia că ar fi numai 7.000 de semnături. (…) De aceea spun: fie nu ești informat și atunci trebuie să ai grijă, fie dorești premeditat să dezinformezi și atunci avem chiar o problemă”, a declarat Diaconescu, referindu-se la declarația președintelui organizației de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, care a susţinut, recent, că Diaconescu a adunat doar 7.000 de semnături.