Prețul carburanților, 23 mai. Benzina ajunge din nou mai ieftină decât motorina

Prețul carburanților, 23 mai. Benzina ajunge din nou mai ieftină decât motorina Carburanți. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prețul carburanților a înregistrat o nouă scădere joi, 23 mai, marcând a treia zi consecutivă în această direcție. Această evoluție are loc în contextul perspectivei că dobânzile americane vor rămâne la un nivel ridicat.

Până în prezent, motorina a fost vândută la un preț mai mic decât benzina, însă acum acest trend se inversează, iar prețul benzinei este în scădere.

Prețul carburanților. Stațiile cu cele mai msri ieftiniri

Cea mai convenabilă benzină standard se vinde joi la prețul de 7,10 lei pe litru, față de 7,14 lei cât era miercuri, și este disponibilă la o stație Petrom din București, situată pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.

În restul stațiilor din București, benzina standard se poate achiziționa la prețuri cuprinse între 7,12 și 7,30 lei, înregistrând o ușoară scădere față de zilele anterioare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul carburanților oscilează când vorbim de benzina premium, între 7,66 lei și 8,00 lei, evidențiind o scădere față de ziua precedentă.

Benzinărie

Benzinărie. Sursa foto: Arhiva EVZ

În schimb, prețul minim pentru motorina standard în București se menține joi la 7,12 lei pe litru, stabil de aproape o săptămână, și este disponibilă la o stație Socar situată pe strada Vasile Lascăr 141A.

Prețul maxim atinge 7,25 lei pe litru în București, de asemenea, stabil. Prețul pentru motorină premium variază între 7,52 lei și 7,81 lei pe litru, de asemenea, fără schimbare.

Noi scumpiri de la 1 iulie

Cu toate acestea, începând cu data de 1 iulie, prețul carburanților va crește din nou. Prețul benzinei va înregistra o creștere de 43 de bani pe litru, în timp ce motorina va avea o majorare de 40 de bani pe litru.

Stație peco

Stație peco. Sursa foto: Arhiva EVZ

În consecință, un plin de motorină va înregistra o creștere de aproximativ 20 de lei. Pentru cei care utilizează benzină, impactul financiar suplimentar va fi chiar mai semnificativ, apropiindu-se de 21 de lei pentru un plin.