Evenimentul Zilei > Justitie > PREȘEDINȚII Curților de APEL au publicat un MANIFEST împotriva protocoalelor SRI
PREȘEDINȚII Curților de APEL au publicat un MANIFEST împotriva protocoalelor SRI

PREȘEDINȚII Curților de APEL au publicat un MANIFEST împotriva protocoalelor SRI

Președinții Curților de Apel din România, au publicat un manifest împotriva protocoalelor semnate de Parchetul General cu Serviciul Român de Informatii.

Cele 16 Curti de apel din România, 15 civile și una militară, au adoptat în 28 septembrie 2018, o Rezoluție privitoare la efectul protocoalelor asupra actului de justiție în care își exprimă îngrijorarea față de protocoalele care au aservit Justiția serviciilor secrete în ultimii 10 ani.

Rezoluția a fost semnată de către președinții celor 16 curți de apel în cadrul adunării președinților Curtilor de apel din România, organizată în aceste zile la Muzeul Bucovinei din Suceava. La întrunirea au participat și ministrul Justitiei Tudorel Toader, președinta CSM, judectoărea Simona Marcu, precum și judecătoarele CSM Lia Savonea, Nicoleta Tint, Andrea Chis, Gabriela Baltag și Evelina Oprina. De altfel, în cuprinsul Rezolutiei, președintii curților de apel solicită Secției pentru judecători din CSM să adopte o poziție față de această situație, poziție care nu va intarzia sa apara, potrivit luju.ro.