Evenimentul Zilei > International > Președintele Poloniei dă vina pe Rusia pentru rachetele căzute. „A fost un incident tragic”
Președintele Poloniei dă vina pe Rusia pentru rachetele căzute. „A fost un incident tragic”

Președintele Poloniei dă vina pe Rusia pentru rachetele căzute. „A fost un incident tragic”

Preşedintele polonez Andrzej Duda a avut un mesaj dur după ce o rachetă defensivă ucraineană a căzut în satul Przewodow în 15 noiembrie. El consideră că incidentul s-a întâmplat din cauza Rusiei.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a transmis că anchetatorii polonezi au stabilit că o rachetă defensivă ucraineană a căzut în satul Przewodow în 15 noiembrie.

„Iniţial, au existat informaţii despre două rachete, dar, în timpul investigaţiei, nu au fost găsite rămăşiţe ale unei a doua rachete, pe teritoriul Poloniei”, a spus el, referindu-se evident la racheta rusească lovită de cea ucraineană.„A existat cu siguranţă o a doua rachetă. Dar a căzut pe teritoriul ucrainean, nu pe cel polonez”, a adăugat el.

Acesta este convins că este vina Rusiei și că trebuie să suporte consecințele. Andrzej Duda a subliniat din nou că „a fost un incident tragic care s-a întâmplat din vina Rusiei”, scrie kyivindependent.com.

Sursa foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Două rachete au căzut în Polonia

Amintim că pe 15 noiembre au căzut două rachete în orașul polonez Przewodów. La scurt timp, specialiștii au aflat că aceste rachete erau ale ucrainenilor, chiar dacă majoritatea erau convinși că este vina Rusiei. Și Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după tragicul incident.

„Astăzi s-a întâmplat și ceea ce am avertizat de mult timp. Teroarea nu se limitează la granițele statului nostru. Rachetele rusești au lovit Polonia, pe teritoriul țării noastre prietene. De câte ori a vorbit Ucraina despre faptul că teroriștii nu se vor opri? Polonia, statele baltice… Este o chestiune de timp până când teroarea rusă se va muta mai departe. Trebuie să punem teroristul la locul lui! Cu cât Rusia se simte mai mult timp impunitate, cu atât mai multe amenințări vor fi pentru toți cei la care rachetele rusești pot ajunge.

Să lanseze rachete pe teritoriul NATO… Aceasta este o lovitură cu rachete rusești asupra securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să se ia măsuri.

Și acum vreau să le spun tuturor fraților și surorilor noastre poloneze: Ucraina vă va sprijini întotdeauna! Teroarea nu va despărți oamenii liberi! Victoria este posibilă atunci când nu există frică! Rusia pierde pe câmpul de luptă. Rusia ne terorizează atât pe noi, cât și pe toți cei pe care îi poate atinge. Vom face totul pentru a o opri!”, a spus Zelenski.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: