”Sunt îngrijorat de veștile potrivit cărora Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European își sprijină în continuare candidatul la funția de procuror-șef al Parchetului European. Voi ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților de miercurea viitoare”, este mesajul transmis de Tajani, pe reățeaua de socializare Twitter.

Mesajul înaltului oficial european vine la doar o zi după ce Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare pentru cinci capete de acuzare, luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Totodată, Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile și nu mai poate activa în funcția publică din care a comis presupusule infracțiuni, adică cea de procuror.

Mai mult, susținerea necondiționată a lui Kovesi vine într-un moment sensibil pentru fosta șefă a DNA. Numirea în funcția de procuror șef european pare că se află într-un impas, după ce a doua runfă de negocieri între Parlamentul European, care o susține pe Kovesi și Consiliul Uniunii Europene, care îl susține pe candidatul francez, a ajuns într-un impas. Pe data de 4 aprilie va avea loc o nouă rundă de negocieri.