Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Italiei, la întâlnirea cu Iohannis: A venit timpul ca România să fie parte a Schengen
Președintele Italiei, la întâlnirea cu Iohannis: A venit timpul ca România să fie parte a Schengen

Președintele Italiei, la întâlnirea cu Iohannis: A venit timpul ca România să fie parte a Schengen

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella a spus, în cadrul întrevederii cu preşedintele Klaus Iohannis, de la Roma, că a venit momentul ca România să fie parte a Schengen, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială la câteva ore după întâlnirea dintre cei doi șefi de stat.

”A venit momentul ca România să fie parte a Schengen”, a declarat preşedintele italian, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În contextul agendei europene actuale, referindu-se la problematica relaţiilor externe ale UE, Klaus Iohannis a menţionat importanţa asigurării unei perspective europene pentru Republica Moldova, Summitul de la Riga din luna mai reprezentând un moment – cheie în acest sens.

La rândul său, preşedintele Mattarella a dat asigurări că Italia va susţine abordarea României privind sprijinirea Republicii Moldova.

Sergio Mattarella a mulţumit României pentru poziţia avută în cadrul Consiliul European extraordinar de săptămâna trecut de la Bruxelles, pe tema migraţiei, spunând că ţara noastră a fost unul dintre statele care au dat dovadă de cea mai mare sensibilitate pentru această problematică.