Președintele italian, apel disperat: „Sper să fiți cruțați de călătoria dureroasă a Italiei”

Președintele italian, apel disperat: „Sper să fiți cruțați de călătoria dureroasă a Italiei”

Preşedintele italian a scris, într-o epistolă adresată omologului său german, că speră ca alte state să învețe din bătălia pe care ţara sa o duce noul coronavirus.

„Sper că experienţa pe care Italia a dobândit-o în primul rând în combatarea contagiunii poate fi de folos Europei şi lumii. Sper cu adevărat că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria dureroasă a Italiei”, a adăugat el.

Totodată, Sergio Mattarella a spus că în Italia „generaţia vârstnică este decimată” și i-a mulțumit lui Frank-Walter Steinmeier pentru solidaritatea de care a dat dovadă Germania prin livrarea de produse medicale către Italia.

Italia este ţara europeană cel mai grav afectată de epidemie, până duminică înregistrând aproape 5.000 de decese. Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară. Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a declarat duminică premierul italian, Giuseppe Conte.