Evenimentul Zilei > Social > Președintele Iohannis, solicitat să-i acorde Steaua României lui Paul Goma
Președintele Iohannis, solicitat să-i acorde Steaua României lui Paul Goma

Președintele Iohannis, solicitat să-i acorde Steaua României lui Paul Goma

Un grup de scriitori și ziariști i-au adresat astăzi un Apel președintelui României pentru a i se oferi marelui scriitor român Paul Goma Ordinul Național "Steaua României" post-mortem. Opozantul anticomunist Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, la Paris, în spitalul La Pitié Salpêtrière, după ce a fost fost internat pentru suferințele bolilor sale cronice, dar a fost infectat cu virusul chinezesc în spital. COVID-19 i-a fost fatal.
Totodată, președintele Klaus Iohannis ar putea să-i facă dreptate măcar peste moarte lui Paul Goma și să-i primească rămășițele la București cu onorori militare – așa cum s-a mai făcut cu alte persoane – fie chiar și într-o ceremonie restrânsă, pentru ca Paul Goma să ajungă înapoi în pământul patriei sale, așa cum mult și-a dorit.
Reamintim că scriitorul şi militantul anticomunist Paul Goma a fost propus pentru acordarea premiului Nobel pentru literatură de către Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care i-a deplâns moartea. Din păcate, Uniunea Scriitorilor de la București nu a emis încă nici un comunicat.
Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935 în România Mare, satul Mana al județului basarabean Orhei. Ultima „auto-filmare” a lui Paul Goma era dedicată Basarabiei și aniversării Unirii provinciei românești cu patria-mamă și a fost realizată și postată pe site-ul lui în noaptea de 24 spre 25 martie 2011. În aceasta afirma că “Planeta este otrăvită de bolșevism!”.
Prezentăm mai jos Apelul către Președinte:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: