Primăria Capitalei susţine că este vorba doar de o coincidenţă: lucrările au fost deblocate luna trecută după ce au fost soluţionate contestaţiile depuse de cei care au pierdut licitaţia. Circulaţia e înghesuită pe o singură bandă. Şoferii aşteaptă reparaţile de câţiva ani

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va efectua o vizită în România, săptămâna viitoare, luni şi marţi. De la Bucureşti, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va merge în Republica Moldova, în contextul în care România şi Franţa deţin preşedinţia Grupului de acţiune europeană pentru această ţară. Citiţi mai multe pe stiri.tvr.ro.

Lucrări de curăţenie, după sesizările făcute de EVZ

Primele cutii cu piese ale "superlaserului" de la Măgurele au sosit deja la Institut. Ele provin de la firma franceză Thales.

Evenimentul zilei a publicat la începutul acestei săptămâni un reportaj realizat la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele, în care scriam că ultima dată când s-a reparat drumul spre Institut a fost în 2013, când Victor Ponta, premierul de la acea vreme, s-a dus să inaugureze lucrările la construcţia complexului de cercetare. 

Tototdată, am sesizat mizeria foarte mare de pe marginea drumului pe care trec periodic unii dintre cei mai mari savanţi ai lumii în cercetarea nucleară. 

Problemele cele mai mari erau pe drumurile administrate de Primăria Sectorului 5. În urma articolului nostru, George Bogdan, de la Fundaţia România-Generaţia Următoare, a constituit Grupul Civic Pro Laserul de la Măgurele şi i-a îndemnat pe cei responsabili să efectueze, ieri şi astăzi, curăţenia pe drumul care duce spre laser. 

George Bogdan ne-a direcţionat şi nouă mesajul trasmis astăzi către Primăria Măgurele:
“Referitor la curăţenia drumului de acces spre Institutul de Fizica de la Magurele, vă putem spune că porţiunea dinspre Bucureşti s-a luminat cu ajutorul Romprest şi ADP S5, al Poliţiei Locale S5, al PGMB, al firmei de asfaltare.
Porţiunea de la Măgurele spre pod şi intrare în oraş, pe dreapta în special, e plină de gunoaie (vedeţi foto).

E inacceptabil, mai ales că se anunţă şi posibila vizită a preşedintelui Franţei şi României, luni sau marţi, dar şi pentru prestigiul frumoasei localităţi Măgurele, al deţinerii celui mai important Institut de Fizică Atomică din Europa Centrală şi de Est. E plin câmpul de mizerie, de asemenea spre pod şi pe pod, la fel şi după pod. La intrarea spre Institut, după rond, pe dreapta o crâşmă particulară îşi ţine larg porţile deschis şi oameni beţi arată o faţă urâtă a oraşului inteligent Măgurele. Trebuie închisă iniţiativa pe termen lung, nu are a face cu imaginea unei Românii demne. Pe partea stângă spre Institut, o clădire cu etaje, locuită, are în curte iarba de 1,5 metri, e inadmisibil. Pe partea dreaptă şi stângă a aleii, iarba ar trebui cosită, iar arbuştii tunşi. 
Acum, aveţi prea puţini oameni de la firma de curăţenie a oraşului, mai puteţi adăuga oameni beneficari de ajutoare sociale, aţi putea trimite şi 2 poliţişti de la Poliţia Locală Măgurele, spre a menţine apoi ordinea. Oraşul Măgurele ar putea avea iarbă de gazon, tunsă periodic, ca oraşul Otopeni, şi imaginea s-ar putea îmbunătăţi substanţial. 
Existenţa Institutului de Fizică Atomică, a Complexului Studenţesc, viitorii 250 de savanţi din întreaga lume, vor da unicitate oraşului şi vor obliga locuitorii şi managementul la un standard înalt de dotări urbane şi de civilizaţie”.

Te-ar putea interesa și: