Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele Consiliului Judeţean Parahova, Mircea Cosma a compus o poezie dedicată premierului Ponta: „Victor, o galaxie română-n devenire…”
Preşedintele Consiliului Judeţean Parahova, Mircea Cosma a compus o poezie dedicată premierului Ponta: „Victor, o galaxie română-n devenire…”

Preşedintele Consiliului Judeţean Parahova, Mircea Cosma a compus o poezie dedicată premierului Ponta: „Victor, o galaxie română-n devenire…”

Presedintele Consiliului Judetean Parahova, Mircea Cosma, a copus o poezie pentru premierul României, Victor Ponta, pe care a recitat.o în cadrul conferinţei judeţene PSD desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute.

În cadrul evenimentului, preşedintele CJ Prahova a vorbit şi despre investitiile realizate în Prahova, despre lucrările de alimentare cu apă şi gaze din judeţ, despre restricţia la gaze.

Mircea Cosma şi-a încheiat discursul cu poezia dedicată premierului. Politicianul a fost ascultat de 300 de participanţi din judeţ. Momentul a fost filmat şi postat pe youtube.

"Victor, o galaxie română-n devenire,
Răsare în universul zidit pe răstigniri,
Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,
El reînalţă o ţară a vechilor romani!
Victor Ponta preşedinte!"

Președintele Consiliului județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut pe 11 februarie 2014 de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență. El a fost scos din sediul DNA Ploieşti cu cătuşe la mâini, care erau acoperite cu un fular, el fiind urcat într-o maşină a procurorilor.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Pe 12 februarie, instanţa supremă a decis ca preşedintele Mircea Cosma să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. În  cazul lui Vlad Cosma, Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii acestuia.

Pe 12 februarie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti – au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

Alexe Răzvan, cercetat în stare de arest la domiciliu. Acuzațiile: trafic de influenţă şi dare de mită.

Vlad Alexandru Cosma – deputat în Parlamentul României, cercetat în stare de libertate sub control judiciar. El este acuzat de trafic de influenţă.

Mircea Cosma – cercetat în stare de libertate sub control judiciar. Acuzațiile: luare de mită şi abuz în serviciu.

Adrian Daniel Alexandrescu – cercetat în stare de arest la domiciliu. Acuzațiile: luare de mită şi abuz în serviciu.