Presa, ţinută la distanţă la întâlnirile lui Comănescu

Presa, ţinută la distanţă la întâlnirile lui Comănescu

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit astăzi la Chişinău cu premierul, cu preşedintele şi cu omologul său în cadrul unei vizite oficiale.

Ministrul Comănescu şi omologul său, Andrei Stratan, au susţinut declaraţii pentru presă, dar nu au acceptat să răspundă la nicio întrebare a celor peste 50 de jurnalişti prezenţi la eveniment, potrivit Mediafax. Presa nu a avut acces la întrevederi, ci numai la conferinţe.  

            Printre subiectele abordate în întrevederea cu premierul Zenaida Greceanîi se numărăr problema apropierii de Europa. Premierul Zenaida Greceanîi a mulţumit pentru expertiza oferită de oficialii români în ceea ce priveşte problema apropierii de UE. Zenaida Greceanîi a apreciat că vizita pe care Lazăr Comănescu o efecuează la Chişinău reprezintă un punct de început pentru relaţiile viitoare. La rândul său, Lazăr Comănescu s-a referit la problema integării în UE şi s-a pronunţat pentru continuarea discuţiilor.

Ulterior, Lazăr Comănescu a fost primit la sediul Preşedinţiei moldovene de preşedintele Vladimir Voronin, cei doi discutând în timpul întrevederilor atât despre UE, cât şi despre stadiul relaţiilor bilaterale.             Sosirea ministrului de Externe Lazăr Comănescu la sediul Preşedinţiei a avut loc pe fundalul unui protest organizat de cetăţeni care doreau "patentă" (n.r. - certificat pentru a vinde carne). Circa o sută de persoane cu pancarte şi fluiere care trecuseră prin faţa Guvernului s-au oprit în faţa Preşedinţiei, unde au protestat cerând "patenta". Protestul a continuat şi după plecarea ministrului.

Ne puteți urmări și pe Google News

(14:10)