Informaţia a fost furnizată de un spion (Markus R.) al BND, agenţia de informaţii germană şi făcută publică de Suddeutsche Zeitung (SZ) şi NDR şi WDR, canalele publice regionale de radioteleviziune. Nu se precizează când anume a fost ascultată convorbirea, însă cele trei media au preluat informaţia primită de la sursa anonimă, potrivit căreia convorbirea ar fi fost interceptată accidental, în timp ce Clinton se afla într-un avion al guvernului american.

Potrivit datelor furnizate de spionul Markus R., serviciile germane ar fi spionat mai mulţi înalţi oficiali americani, scrie şi Value Walk.

Aceasta veste vine în contextul în care relaţiile dintre Germania şi Statele Unite au fost împovărate din pricina scandalului în care au fost implicate serviciile de informaţii americane, care au ascultat telefonul mobil al cancelarului german, Angela Merkel.

NDR relatează că Statele Unite au început să se folosească de informaţiile furnizate de sursa Markus R., în disputa pe care o au cu Germania, privind spionajul. Oficialii americani consideră că ascultarea convorbirilor fostului secretar american este o dovadă a faptului că şi germanii au spionat SUA. În plus, secretarul de stat american, John Kerry, ar fi discutat deja cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, pe această temă.

Guvernul german neagă, însă, că ar fi spionat SUA, spunând că interceptarea convorbirii ar fi avut loc din greşeală. Cu toate acestea, convorbirea nu a fost ştearsă niciodată, dar oficialii germani se apără punând că acest lucru a fost "o prostie", mai scrie NDR.