Astfel, Kommersant.ru citează declarația lui Igor Dodon de astă-noapte: „Îi chem pe toți să se calmeze”. Amintim că fraza respectivă a răsunat în cuvântarea noului președinte al Republicii Moldova.

Pravda.ru nu și-a camuflat nici măcar în titlu bucuria câștigului candidatului pro-rus. „Chișinăul e al nostru. Președintele Republicii Moldova este prorusul Igor Dodon. Contracandidatul lui amenință cu proteste în masă! Proerupoeana Maia Sandu a declarat că nu recunoaște rezultatele alegerilor”.

Kp.ru inserează opinia vicepreședintelui comisiei de apărare al Consiliului Federației, Franz Klintsevich, care afirmă că alegerea lui Dodon va deschide noi perspective pentru soluționarea conflictului transnistrean.

Postul de televiziune NTV a difuzat o știre, prin care informează despre rezulatele alegerilor și subliniază că socialistul Dodon e noul președinte.

Life.ru citează The New York Times, în care a apărut un articol despre faptul că alegerile de ieri din Bulgaria și RM sunt în folosul Rusiei și că relațiile cu țara lui Putin vor cunoaște schimbări majore.