Evenimentul Zilei > Justitie > Preparator de la Universitate, prins în FLAGRANT de luare de MITĂ
Preparator de la Universitate, prins în FLAGRANT de luare de MITĂ

Preparator de la Universitate, prins în FLAGRANT de luare de MITĂ

Un preparator de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost prins în flagrant, aseară, în timp ce lua mită. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Sediul Universității de Vest din Timișoara a fost, aseară, scena unui flagrant de luare de mită instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș împreună cu DGA. Ovidiu Aritoni, preparator de informatică în cadrul Facultății de Matematică – Informatică, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la un student suma de 600 de lei.

Pe numele acestuia a fost depus un denunț în care era acuzat că le condiționa trecerea de proba practică de laborator de plata unei taxe. Potrivit anchetatprilor, sistemul funcționa de mai mulți ani. Ieri seara, preparatorul a fost prins în flagrant în timp ce primea 600 de lei, după ce anterior ar mai fi primit bani și de la alți studenți. Ovidiu Aritoni a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat, astăzi, cu propunere de arestare preventivă instanței.

Conducerea Universității de vest din Timișoara a luat atitudine vineri dimineață, și se dezice de propriul angajat, amintind că a încheiat un parteneriat cu DGA tocmai pentru a preveni astfel de situații. ”Evenimentul, pe cât de nedorit, este pe atât de necesar în descurajare unor acțiuni nedemne de mediul profesionist creat la Universitate. Aceasta a fost și ideea care a stat la baza protocolului semnat acum trei ani cu Direcția Generală Anticorupție, în premieră pentru învățământul superior din România, când cele două instituiții s-au angajat să realizeze campanii de prevenire și informare la nivelul instituției. Universitatea este probabil cea mai mare instituție din vestul țării, cu peste 1000 de angajați și mai mult de 15.000 de studenți, însă responsabilitatea pentru actele respective îi aparțin în totalitate persoanei în cauză, singurul care va suporta consecințele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce căuta în mediul academic și vor fi eliminate de către de comunitate, cu sprijinul partenerilor instituționali. Instituția regretă faptul că un om nu a înțeles că Universitatea are toleranță zero față de asemenea comportamente nedemne. În plus, apreciază implicarea autorităților judiciare și se bucură să îi aibă aproape în menținerea unui mediu academic sănătos”, se arată în comunicatul transmis de UVT.