Evenimentul Zilei > International > Premierul irakian se opune unei intervenții străine la sol împotriva Statului Islamic
Premierul irakian se opune unei intervenții străine la sol împotriva Statului Islamic

Premierul irakian se opune unei intervenții străine la sol împotriva Statului Islamic

Premierul irakian, Haidar Al-Abadi, și-a reiterat luni opoziția față de desfășurarea de forțe străine la sol în Irak pentru a lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI), relatează AFP.

În cadrul unei întâlniri la Bagdad cu ministrul australian al apărării, David Johnston, Abadi a respins din nou orice intervenție străină la sol în Irak, a indicat biroul său într-un comunicat.

SUA și Franța întreprind lovituri aeriene împotriva pozițiilor Statului Islamic în Irak, în cadrul unei campanii pe care s-ar putea ca americanii s-o extindă în Siria.

Casa Albă a dat asigurări de mai multe ori că nu va trimite trupe la sol pentru a lupta împotriva Statului Islamic, după ce Washingtonul și-a retras militarii din Irak la sfârșitul lui 2011, după opt ani de prezență.

Cu toate acestea, SUA au anunțat desfășurarea a 1.500 de militari americani în Irak, îndeosebi pentru a susține forțele kurde și federale în domeniul echipamentelor, instruirii și al informațiilor față de jihadiștii care au cucerit regiuni întinse din țară.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: