Premierul, ignorat de politicieni, asaltat de afaceristi

Putini liberali, dar multi oameni de afaceri, aceasta a fost, pe scurt, petrecerea data, sambata seara, de premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu ocazia implinirii a 56 de ani.

Desi colegii de partid nu s-au inghesuit printre cei aproape 200 de invitati, de la eveniment nu a lipsit omul de afaceri Dinu Patriciu. Petrecerea, organizata la hotelul bucurestean Howard Johnson Grand Plaza, a fost una „la dublu”, pentru ca si sotia premierului, Ioana, a fost sarbatorita pentru ziua onomastica de pe 7 ianuarie. Mai mult, seara a fost dedicata si unui al treilea sarbatorit, Adriana, nasa unuia dintre fii premierului si iubita lui Serge Ioan Celibidache.

Un premier fara guvern

Party-ul lui Tariceanu de anul acesta, elegant si distins - cum a fost caracterizat de participanti, s-a remarcat printr-o cvasiabsenta a colegilor premierului din PNL si din guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe la petrecere „au dat” doar seful Internelor, Cristian David, care a stat insa foarte putin, ministrul apararii, Teodor Melescanu, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, si cativa consilieri ai primului-ministru - Mihnea Constantinescu (seful de cabinet), Vlad Moisescu (consilier de stat), Alexandru Ene (fost consilier de stat pe probleme economice, sef al Centrului Roman de Politici  Economice).

Printre invitati s-a aflat si Sebastian Vladescu, fost ministru de finante, dar si fosta sotie a acestuia. In urma cu cativa ani, de la petrecerile familiei Tariceanu nu lipseau Theodor Stolojan, Adriean Videanu sau Cristian Boureanu. Chiar daca politicienii n-au fost asa de multi, unii dintre invitati ne-au declarat ca petrecerea a avut aspect de sedinta de partid: „fetele” au dansat pe ring, in timp ce „baietii” s-au impartit pe bisericute si au dezbatut aprins.

Crema oamenilor de afaceri

Vechii liberali nu au lipsit de pe lista de invitati: Radu Cojocaru (fondator al SAFI), Radu Boroianu (fost senator si nas de cununie al sefului executivulu), Viorel Catarama, unul dintre adversarii vechi ai premierului in PNL si patron al Elvila.

Conexiunile lui Tariceanu cu lumea de afaceri s-au vazut destul de bine si din aceasta reuniune mondena. Daca Dinu Patriciu nu putea lipsi, si Gheorghe Copos sau Dan Sucu, ambii impreuna cu sotiile - si-au facut aparitia la Howard Johnson. Adrian Sarbu, director operational al companiei care controleaza Grupul Media Pro, a participat si el la reuniune.

Mediul de afaceri a fost intregit de Misu Negritoiu, directorul ING Bank, Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac, insotit de Gilda Lazar, director Corporate Affairs la JTI Romania, Peter Imre, director la Phillip Morris Romania, sau Florin Andronescu, patronul clinicilor medicale Sanador, al caror pacient este si premierul.

VIP-urile la moda

Lista VIP-urilor prezente la petrecere poate fi deschisa, dupa gust, fie de fostul tenismen Ilie Nastase si sotia acestuia, Amalia, fie de vedeta TV Mihaela Radulescu, care a venit neinsotita. Dan Chisu a gravitat si el in zona discutiilor „serioase”, purtate de  jurnalistul „Academiei Catavencu” Liviu Mihaiu, Dan Andronic - fost jurnalist si actualmente „sfatuitor” al liberalilor, si Dorel Sandor - consilier de imagine al premierului.