„Veştile bune continuă în ceea ce priveşte numărul persoanelor care se testează pozitiv – vedem că scade în fiecare zi. Nu mai avem niciun judeţ în zona galbenă – toate sunt în zona verde. Bucureştiul a eliminat din restricţii, acum două-trei luni am spus că acest val va ţine două-trei luni de zile – până şi eu am fost prea pesimist, se pare. A ţinut mai puţin, dar asta se datorează – eu zic, în mare-mare parte – unei campanii de vaccinare care a fost accelerată şi astăzi, în România, toţi cei care vor să se vaccineze pot să o facă oricând, oriunde, la orice oră”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

 

Potrivit datelor de astăzi rata de incidență în România a scăzut la 0.96 și niciun județ nu mai este în scenariul galben.

Un număr de 5.475 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 829 la terapie intensivă, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În total, 16.007 de persoane confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu şi 5.955 se află în izolare instituţionalizată pe teritoriul României, a precizat GCS.

De asemenea, 41.631 de persoane se află în carantină la domiciliu şi 139 în carantină instituţionalizată.