Evenimentul Zilei > Politica > Premieră pentru Iohannis. Nu i-a mai întâmplat asta niciodată
Premieră pentru Iohannis. Nu i-a mai întâmplat asta niciodată

Premieră pentru Iohannis. Nu i-a mai întâmplat asta niciodată

Sub tutela Uniunii Baptiste din România, sute de organizații și persoane fizice au depus joi, 16 martie, la Palatul Cotroceni mii de mesaje, în sprijinul inițiativei cetățenești de modificare a Constituției în favoarea familiei tradiționale. Același demers a avut loc și la Parlament.

„Uniunea Baptistă din România a depus astăzi la Administrația Prezidențială, la Camera Deputaților și la Senat, prima tranșă de 221 de scrisori adresate de 195 de instituții și 26 de persoane fizice în care este exprimat sprijinul pentru demersul cetățenesc iniţiat de Coaliţia pentru familie.

Aceasta, aşa cum bine ştim, doreşte modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Cele 221 de scrisori se adaugă documentelor similare depuse la instituțiile Statului în mod individual și de către alte ONG-uri, persoane fizice sau unități de cult aparținând altor culte religioase şi vor fi urmate de altele similare în perioada următoare. Amintim faptul că inițiativa cetățenească a întrunit sprijinul a peste trei milioane de cetățeni și este sprijinită de toate cultele religioase din România”, se arată într-un comunicat al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Klaus Iohannis s-a pronunțat inițial, în toamna anului trecut, împotriva unui referendum pentru modificarea Cosntituției, însă ulterior, în campania electorală, și-a schimbat poziția.

Inițiativa cetățenească se află acum în Camera Deputaților, unde a primit aviz pozitiv de la Comisia juridică. Următorul pas est votul în plen și apoi trimiterea lui la Senat. 

Dacă inițiativa va trece de votul Senatului, va urma un referendum pentru modificarea Constituției, nu înainte însă ca președintele Iohannis să promulge legea de modificare a Constituției.