Evenimentul Zilei > Social > Premieră în România! Elevii din Sectorul 4, păziți de peste 30 de Patrule Școlare. Câți agenți ai Poliției Locale vor fi mobilizați
Premieră în România! Elevii din Sectorul 4, păziți de peste 30 de Patrule Școlare. Câți agenți ai Poliției Locale vor fi mobilizați

Premieră în România! Elevii din Sectorul 4, păziți de peste 30 de Patrule Școlare. Câți agenți ai Poliției Locale vor fi mobilizați

Anul școlar 2018-2019 va însemna pentru elevii din Sectorul 4 al Capitalei o premieră nu doar din punctul de vedere al clădirilor proaspăt reabilitate și modernizate, ci și al siguranței. În ceea ce-I privește, paza le va fi asigurată de Patrule Școlare formate din agenți ai Poliției Locale. Proiectul inițiat de Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, este o premieră absolută în România, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 4.

Imaginile din filme , care relevă o stare de fapt obișnuită pentru școlile din Vestul Europei, sau de peste ocean, cu polițiști care opresc circulația mașinilor, pentru ca elevii să poată traversa în siguranță spre școală, vor putea fi văzute și în Sectorul 4 din București. După ce au decis să anuleze, în toamna anului trecut, contractele cu firmele de pază, pe care le-au calificat drept ”păgubitoare pentru Administrația Locală”, fie și numai pentru că aveau obligația să asigure paza exclusivă a bunurilor școlilor și liceelor, nu și a copiilor, Primăria Sectorului 4 și Poliția Locală au implementat, începând din anul școlar 2018-2019, un sistem de pază și protecție de tip Patrulă Școlară, care va supraveghea și perimetrul din jurul unităților de învățământ, nu doar incintele acestora.

Astfel, nu mai puțin de 30 de Patrule Școlare vor avea grijă de copiii din Sectorul 4, începând de la grădiniță și până la clasa a XII-a, pe toată perioada orelor de curs.

Începând de luni, din prima zi a noului an școlar, în fața unităților de învățământ se va găsi permanent o mașină inscripționată ”Patrula Școlară”, din cele alocate pentru unitățile de învățământ din Sectorul 4, iar câte doi agenți de poliție vor monitoriza permanent zonele respective și îi vor îndruma pe elevi către clase.

Totodată, aceștia vor fi echipați cu veste reflectorizante, spray-uri, dar și cu plăcuțe pe care scrie STOP, pentru a putea coordona cât mai bine și în siguranță traversarea copiilor către curtea unităților de învățământ.

„Siguranța elevilor în școli este prioritară pentru mine. Țin să le mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat pentru dezvoltarea acestui proiect extrem de important pentru Sectorul 4. Este o structură pe care nu o mai are nimeni în România și care trebuie să se ocupe cu adevărat de copii. Este o slujbă nobilă, pentru fiecare dintre dumneavoastră și vă rog să aveți grijă de elevi ca și când acești copii ar fi ai dumneavoastră”, a declarat ieri, Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, la întâlnirea pe care a avut-o cu cei peste 80 de polițiști locali care vor avea grijă de siguranța elevilor, începând din acest an școlar.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: