Evenimentul Zilei > Sport > Premieră în lumea sportului! Simona Halep este personajul principal! Nimeni nu se aștepta să apară așa
Premieră în lumea sportului! Simona Halep este personajul principal! Nimeni nu se aștepta să apară așa

Premieră în lumea sportului! Simona Halep este personajul principal! Nimeni nu se aștepta să apară așa

Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva! Simona Halep va juca un meci cu un bărbat. Este vorba de germanul Dustin Brown, iar motivul este unul bine întemeiat!

Simona Halep nu și-a încheiat meciurile din acest an. Campioana României va participa la o competiție demonstrativă, la Johannesburg, în Africa de Sud. Evenimentul din Africa Cares Tennis Challenge se va desfășura cu o săptămână înaintea Crăciunului. Simona va juca un meci cu un bărbat, este prima oară în istoria tenisului când se întâmplă asta.

Premieră în lumea sportului

Germanul Dustin Brown va fi adversarul Simonei, iar meciul dorește să evidienteze un mesaj foarte actual și puternic.

”Este oficial! Sunt încântată să anunț că voi participa la turneul #AfricaCaresTennis din Johannesburg, Africa de Sud, pe 18 și 19 decembrie 2021, folosind tenisul că mijloc pentru a sprijini lupta împotriva violenței de gen”, a scris Simona luni pe pagina ei de facebook.

Dustin Brown, în vârstă de 36 de ani, va fi adversarul Simonei Halep la Johannesburg. Germanul cu origini jamaicane l-a bătut chiar și pe pe Rafael Nadal, în turul 2 de la Wimbledon 2015.

Sportivul ocupă locul 338 ATP, iar în aces sezon a jucat doar 10 partide oficiale și 3 reușite. Acesta a putut fi admirat pe 8 iunie, la meciul cu Nikoloz Basilashvili pe iarba de la Stuttgart. Din păcate, finalul nu a fost în favoarea sa.

Tenismenul s-a făcut remarcat în 2016, atunci când a ocupat locul 64 mondial.Timp de 2 ani,el a fost cel mai de temut adversar pentru Rafael Nadal . Acesta este mai pregătit ca niciodată să se dueleze în Africa de Sud.

Halep, cel mai prost an

Cmpioana României se clasa pe locul 2 WTA, dar nu a mai putut rămâne în TOP 10 din cauza accidentărilor, ba chiar a ajuns pe poziția 20 WTA.

În 2021, Simona Halep a adunat 25 de victorii și 10 înfrângeri. A jucat o finală WTA, la Transylvania Open, de la Cluj-Napoca. A ajuns în sferturi la Australian Open și în optimi la US Open.

Probleme de sănătate și-a spus cuvântul, iar Halep a fost nevoită să rateze și calificarea la Turneul Campionanelor, tragedie care nu s-a mai întâmplat din 2014, potrivit Impact.ro