Editura Evenimentul si Capital

Pregătiri pentru PARADA de 1 Decembrie. PREMIERĂ: vor defila veteranii Teatrelor de Operații din Afganistan și Irak. Vezi PROGRAMUL și RESTRICȚIILE DE TRAFIC

Pregătire pentru Ziua Națională. Comandantul paradei, general Adrian Tonea, în fruntea militarilor (Foto EVZ: Marian Iliescu)
Autor: | | 0 Comentarii | 3574 Vizualizari

Primul „antrenament” al militarilor români și al celoralați participanți la Parada dedicată Zilei Naționale a României a avut loc în Poligonul de antrenament din Ghencea. Pe o vreme rece, mii de militari şi specialişti, precum și sute de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti au efectuat o repetiție, în preambulul evenimentului oficial care va avea loc pe 1 Decembrie, în Piața Constituției.

După ce muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul au intonat imnului de stat, coloana de militari ai MApN s-a pus în mișcare, în frunte cu un autovehicul blindat în care se afla generalul-maior Adrian Tonea, locțiitor aș șefului Statului Major General (SMG), comandantul paradei naționale de anul acesta. Rând pe rând, au trecut forțele pedestre de la MApN, MAI, SPP, SRI și, în premieră, cei de la Administrația Penitenciarelor.

Față de anul trecut, au lipsit de la prima repetiție, militarii străini. Aceștia vor veni la repetiția finală care va avea loc, duminică, în Piața Constituției. În schimb, pe lângă cei de la Penitenciare, la defilarea din Poligonul Ghencea au participat patrulele călare ale Poliției Locale a Municipiului București.

Armata cu Forțele Terestre, Navale și Aeriene și-a etalat, apoi, tehnica de luptă, urmată de cele mai noi dotări în materie de echipamente și autovehicule aflate în dotarea Poliției, Jandarmeriei, SRI-ului, SPP-ului, pompierilor, Poliției de Frontieră sau Administrației Penitenciarelor.

La capătul coloanei de blindate și mașini și-au făcut, apoi, apariția, patrulele călare ale Jandarmeriei Române și a Poliției Locale a Municipiului București. La final, au defilat militarii din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Comandantul paradei, generalul-maior Adrian Tonea, a declarat că la paradă vor mai participa și veteran din Teatrele de Operații, care au fost în misiuni în Afganistan și Irak. „Este un eveniment special, deoarece se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, iar anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor de Război. De aceea, vor fi alături de noi, în premieră, și militarii din Teatrele de Operații”, a precizat ofițerul. Acesta a mai adăugat că, din datele existente până în present, vremea va fi favorabilă zborului și vom putea vedea pe cerul Capitalei avioane și elicoptere ale MApN și MAI.

Este interzisă folosirea dronelor

La Parada militară ce va avea loc marţi, 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României vor participa peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti Evenimentul are loc începând cu ora 11.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

O notificare important transmisă de MApN: Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestări dedicate Zilei naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

LOVITURA pentru romanii cu CREDITE! EURO a atins un nou RECORD! Ce anunta BNR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI