Evenimentul Zilei > Social > Pregătește-ți grădina ca-n Țara Minunilor
Pregătește-ți grădina ca-n Țara Minunilor

Pregătește-ți grădina ca-n Țara Minunilor

Imediat după topirea zăpezii, micuțele vrăbiuțe vor da târcoale geamurilor, în speranța că vor găsi mai ușor ceva de mâncare. Putem acum să pregătim o transformare de poveste a grădinii sau a balconului cu ajutorul unor obiecte de veselă pe care nu le mai folosim.

Căsuța din ceainic și semințe în ceșcuță

Cele două obiecte de servire pot fi cel mai confortabil loc de adăpostire a vrăbiuțelor sau a sticleților și vor da un aspect de „Alice în Țara Minunilor”. Puteți să prindeți ceainicul, așa cum se arată în poză, pe un blat de lemn, pe carcasa unei căsuțe de păsări mai vechi sau pur și simplu să-l agățați de un cui. Ceșcuța cu semințe sau cu firmituri de pâine poate fi pusă separat, pe un suport de ghivece, sau pur și simplu pe o suprafață plată.

Un alt truc de a realiza un suport ferit de ploaie și vânt pentru hrana păsărelelor este de a folosi un borcan mare, cu deshidere amplă. Acesta se leagă cu o bucată de cârpă, după modelul unui leagăn, și se agață la un nivel ferit de oameni sau animale. Se pun în el cereale și în scurt timp vrăbiuțele vor veni la masă!