Evenimentul Zilei > Politica > EVOLUȚII MAJORE în PREFERINȚELE POLITICE ale ROMÂNILOR. CE spun despre PENSIILE SPECIALE
EVOLUȚII MAJORE în PREFERINȚELE POLITICE ale ROMÂNILOR. CE spun despre PENSIILE SPECIALE

EVOLUȚII MAJORE în PREFERINȚELE POLITICE ale ROMÂNILOR. CE spun despre PENSIILE SPECIALE

Un sondaj realizat de Avangarde, solicitat și prezentat de Antena 3, oferă cele mai noi informații despre viziunea românilor asupra vieții și evoluției de la alegerile din 2016.

La întrebarea dacă sunt mulțumiți despre veniturile pe care le au în familie, 54% au spus că sunt nemulțumiți, în timp ce 43% declară că mulțumiți. Întrebați dacă viața lor s-a îmbunătățit, 21% spun că s-a îmbunătățit, 39% spun că este la fel, iar 36% spun că viața lor este mai proastă ca înainte.

Referitor la existența pensiilor speciale, 76% spun că acestea nu ar trebui să existe, iar cei care spun că ar trebui să existe, 8%, spun că doar pentru armată și magistrații judecători. La întrebări legate de  dezvoltarea României prioritară, construcția de autostrăzi 86% dintre români spun că este importantă și prioritară, 91% consideră construcția de spitale este importantă, dezvoltarea rețelei feroviare reprezintă 70% prioritate în viziunea românilor, tot 70% este considerată prioritară și creșterea pensiilor.

Referitor la construcția de biserici, o mare parte dintre români, 39% spun că nu este importantă, în timp ce doar 18% spun că este importantă. În același timp, românii au o părere echilibrată între necesitatea sau neimportanța supraimpozitării marilor corporații, răspunsurile fiind variate între 20 și 30% pentru importantă sau nu.

La capitolul justiție, 88% consideră vitală o lege a răspunderii magistraților. 61% consideră că toți cetățenii sunt egali în fața legii, în timp ce 36% nu sunt de acord cu acest fapt, considerând că nu sunt egali în fața legii. Întrebați dacă judecătorii dau decizii corecte, 47% dintre români consideră că da, restul spunând că nu răspund sau nu au încredere în deciziile judecătorilor. 79% dintre cei întrebați spun că în procesele din justiție se urmărește pedepsirea omului vinovat și nu recuperarea prejudiciilor cauzate de cei pedepsiți.

– in curs de actualizare – 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: