Evenimentul Zilei > Actualitate > Prăjituri cu CANABIS? Prescipția medicului este SCANDALOASĂ
Prăjituri cu CANABIS? Prescipția medicului este SCANDALOASĂ

Prăjituri cu CANABIS? Prescipția medicului este SCANDALOASĂ

Utilizarea drogurilor este interzisă în majoritatea statelor, însă unele dintre acestea permit utilizarea numai în scopuri medicale. Un medic din California a greșit diagnosticul unui copil și i-a prescris un tratament pe bază de canabis.

Un medic din California încearcă să își recupereze licența după ce a prescris prăjituri cu canabis unui copil în vârstă de 4 ani.

 

Doctorul William Eidelman, un medic adept al medicinei naturiste, a prescris unui copil doze mici din acest drog după ce l-a diagnosticat greșit cu tulburare bipolară și deficit de atenție. Acesta a recomandat ca drogul să fie introdus în prăjiturile copilului. 

 

Colegiul Medicilor din California i-a retras medicului licența doctorului Eidelman, dar acesta a contestat decizia. Acesta l-a acuzat că i-a dat un diagnostic copilului înainte de a consulta medicul psihiatru al copilului, pe profesorii săi sau să îl întrebe pe tatăl său despre stările sale si obiceiurile de somn.

 

Utilizarea canabisului este legală în California, dar numai în scopuri medicale. Tatăl copilului a declarat că a suferit de aceleași afecțiuni în copilărie, iar tratamentul cu acest drog l-a ajutat să se vindece.

 

Medicului a mai primit sancțiuni pentru prescrierea eronată a drogurilor în 2000 și 2001. Actualul verdict al Colegiului Medicilor se bazează pe diagnostic și nu pe prescripție, conform Sky News.