maltratatO profesoară de franceză din Loudeac, un orăşel din nord-vestul Franţei, s-a îndrăgostit de un adolescent român pe care îl medita. Părinţii băiatului au aflat totul, iar cazul a ajuns în instanţă.

O altfel de poveste Romeo și Julieta

Părinții adolescentului român au rugat-o pe femeie, care era vecina lor în orașul francez Loudeac, să-l mediteze pe băiat. Acesta întâmpina probleme la școală din cauza barierei lingvistice. Numai că lucrurile au luat o turnură neașteptată. În septembrie anul trecut, părinții elevului său au depus o plângere împotriva femeii de 37 de ani.

Însă la doar o zi după, băiatul de 14 ani a depus și el o plângere împotriva părinților săi, pe care îi acuza de violențe. A fugit de acasă și s-a refugiat în locuința iubitei sale, acolo unde polițiștii l-au găsit îmbrăcat foarte sumar. Urmărită penal pentru agresiune sexuală și răpire de copii, franțuzoaica a compărut marți, 16 martie, în fața instanței penale Saint-Brieuc, fiind condamnată la 3 ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare.

„Sunt foarte îndrăgostită, îl iubesc sincer. Am construit ceva puternic împreună“

În fața instanței femeia, cu o siluetă juvenilă potrivit presei franceze, ea însăși mamă a 3 copii, a explicat atitudinea sa: „Sunt foarte îndrăgostită și îl iubesc sincer. Am construit ceva puternic împreună”. La început, spune ea, „a refuzat avansurile” tânărului său vecin căruia i-a dat meditații la cererea părinților lui, care „au avut dificultăți în a-și ajuta copilul din cauza barierei lingvistice”.

„Și apoi, complicitatea, bucuria și fericirea s-au stabilit de-a lungul lunilor și voila …”, este răspunsul pe care femeia l-a oferit la tribunal. Relația a fost descoperită de părinții băiatului în iulie 2020. Le-au cerut  amândurora să pună capăt relației, ceea ce nu s-a întâmplat. În apărarea ei, profesoara susține că băiatul de 14 ani a fost maltratat în familie și „a vrut să-l protejeze”.

Femeia, înscrisă în registrul naţional al infractorilor sexuali

Pledoaria tinerei profesoare nu l-a impresionat însă pe judecător, care a condamnat-o la 3 ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare. În plus, în cei doi ani, ea este obligată să poarte o brăţară electronică specială şi nu va mai avea voie să se apropie de adolescent sau de familia acestuia, potrivit Le Telegramme. În plus, franţuzoaica va trebui să urmeze şedinţe psihologice şi nu va mai avea voie să predea timp de 5 ani. În tot acest timp fiind înscrisă în registrul naţional al infractorilor sexuali.