Evenimentul Zilei > Actualitate > Dialogul halcinant dintre o îngrijitoare și un copil. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul”
Dialogul halcinant dintre o îngrijitoare și un copil. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul”

Dialogul halcinant dintre o îngrijitoare și un copil. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul”

O îngrijitoare de la o creșă din Piatra Neamț a fost dată afară pentru că s-a purtat inuman cu o fetiță, ea fiind reclamată de părinții copilei

Comportament inuman al unei îngrijitoare de la o creșă din Piatra Neamț.  Femeia a lovit o fetiță, căreia îi vorbește și urât, totul fiind înregistrat de un membru al familiei copilei care a postat înregistrarea pe internet, ea ajungând și în atenția presei locale care a mediatizat-o, potrivit .romaniatv.

Totul a început când părinții micuței au observat că ea era agitată și avea stări de panică, plângând când se trezea noaptea din somn.Fetița le-a spus părinților că nu mai vrea să se ducă la creșă, având o voce răgușită tot timpul. După ce au observat ce se întâmplă cu copilul lor, cei doi părinți au decis să îi atașeze un aparat de înregistrare, pentru a putea află ce se întâmplă la grădiniță. Ei au rămas șocați când au auzit înregistrările unde se puteau auzi următoarele:

Limbaj ca la ușa cortului

Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate”, „Dă să te schimb, că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimţito!”. Ei au luat înregistrările și s-au dus cu ele la grădiniță, unde au vorbit cu educatoarele, care au recunoscut discuțiile cu fetița, spunând că regretă ce au zis. Îngrijitoarea care i-a vorbit urat fetiței s-a ales cu contractul de muncă desfăcut de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, în a cărei subordine se află creșa, chiar în ziua în care părinții au prezentat dovezile.

„A fost sesizată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În termen de 24 de ore am anunţat DGASPC-ul care va confirmă sau infirmă abuzul. Au fost retransmise către toţi angajaţîi creşelor informări cu privire la codul de conduită etică. Instituţia noastră nu tolerează nicio formă de maltratare a persoanei în general şi a copilului în special. Am făcut demersuri pentru montarea de camere de supraveghere video şi audio pentru spaţiile de joacă şi odihnă din cadrul tuturor creşelor din municipiu. Avem sisteme video pe holuri, dar după acest incident vom avea peste tot”, a declarat Anca Berea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Piatră Neamţ.

Părinţii fetiţei au depus o reclamație și  la Poliţie.