Un fost mare sportiv din România este cercetat de polițiști pentru răpire internațională de copii. Vasile Goncear este cercetat de polițiștii din Bistrița după ce fosta lui nevastă a spus că, după divorț, acesta i-a luat pe doi dintre cei trei copii ai lor și a plecat cu ei într-un oraș din Spania.

Vasile Goncear, originar din Republica Moldova, a reprezentat România la Jocurile Olimpice, dar și la campionatele europene și mondiale de lupte libere. Acesta a fost „protejatul” lui Mioron Cozma pe când acesta din urmă era lider al minerilor din Valea Jiului.

După cariera de sportiv, a plecat în Spania

După ce și-a încheiat cariera sportivă, Vasile Goncear a plecat în Spania, acolo unde a întâlnit-o pe soția sa, o româncă din Bistrița. Primii lor ani de mariaj au fost extrem de armonioși, dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, iar Goncear a devenit extrem de violent cu soția sa.

Ulterior, cei doi au revenit în România și au divorțat. Rozalia Anamaria, soția fostului sportiv, a depus 11 plângeri penale pe numele acestuia.

După divorț, Instanța a decis ca cei trei copii să rămână în grija mamei, iar femeia a semnat o procură prin care Goncear putea să îi ia cu ei în străinătate, în perioada vacanțelor.

Surse judiciare au declarat pentru jurnaliștii de la Gândul.ro că , în ianuarie 2019, Goncear a venit la Beclean să-și vadă copiii. Aceștia nu voiau să dea ochii cu tatăl lor, iar bărbatul s-a dus la asistentul social și a spus că fost lui soție îl împiedică să își vadă copii. Asistentul social i-a spus femeii că riscă să primească o amendă de 500 de lei. Prin urmare, acesta le-a spus copiilor să accepte întâlnirea.

Sportiv din România, cercetat pentru răpire internațională de copii. Dosar nerezolvat nici după doi ani

În urmă cu doi ani, pe data de 7 ianuarie, când copiii se aflau în vacanța de iarnă, fostul luptător a venit să-i ia de acasă pe doi dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani și fata cea mică, de 10 ani și să-i ducă la cursurile de dans pe care le urma la un club din oraș. În mașină s-a urcat și asistentul social, dar luptătorul i-a cerut să plece, spunându-i că nu are nevoie de „bodyguard”. De atunci, copiii nu s-au mai întors niciodată la mama lor.

În cele din urmă, femeia a fost sunată de fiica ei, care a încercat să-i spună ceva printre lacrimi, dar convorbirea s-a terminat rapid.

După acest episod, Rozalia Ana Maria Măluțan s-a prezentat la poliția din Beclean, dar polițiștii nu i-au înregistrat plângerea deoarece copiii erau cu tatăl lor în perioada vacanței, când acesta avea dreptul de a petrece timp cu ei.

Prin urmare, plângerea a fost înregistrată trei zile mai târziu, când vacanța s-a terminat. Potrivit oamenilor legii, plângerea  fost încadrată la infracțiunea de răpire internațională de copii.

După mai multe investigații complexe, s-a stabilit că cei mici au fost duși de tatăl lor în orașul spaniol Alzira, unde locuiește fratele geamăn al acestuia. Cu toate că au trecut doi ani, dosarul nu a fost finalizat nici acum.