Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Femeia care a ucis doi copii la Andronache, reținută. Decizie de ultim moment
Update. Femeia care a ucis doi copii la Andronache, reținută. Decizie de ultim moment

Update. Femeia care a ucis doi copii la Andronache, reținută. Decizie de ultim moment

Dosarul accidentului cumplit produs sâmbătă în Capitală, când o femeie a intrat cu mașina pe trotuar, provocând moartea a două fete, a fost trimis Parchetului de către Brigada Rutieră. Procurorii vor decide când va fi reaudiată șoferița. În cazul acesteia nu a fost luată nicio măsură preventivă.

UPDATE. Femeia care a ucis doi copii la Andronache, va fi reținută pentru 24 de ore, iar în scurt timp va fi dusă în arestul poliției. 

Între timp, Antena 3 a publicat declarațiile făcute de femeie care a ucis doi copii în zona Andronache, din Capitală.

„Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea.

În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac.

Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.

Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată”, a scris femeia în declaraţia consultată de reporterul Antena 3.

Femeia care a ucis doi copii pe Andronache susține că nu conduce des

Autoarea cumplitului eveniment susține că a intrat în stare de şoc după accident. Femeia neagă că a consumat alcool. Antena 3 a redat restul declaraţiei, cu ortografia autoarei.

„Între timp, a venit poliţia şi salvarea, m-au băgat în salvare, timp în care am făcut un atac de panică şi nu mai ştiu nimic. Nu-mi găseam cuvintele şi nu puteam vorbi coerent, în timp ce poliţia şi salvarea vorbea (sic) cu mine. Eram în stare de şoc şi nu puteam respira.

Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.

Declar că îmi pare foarte rău de modul în care s-a produs acest accident, cât şi de faptul că ce-i doi copii au decedat şi doresc să ajut cumva familiile cu tot ce-mi stă în putinţă, pt. a recupera pe cât posibil pierderile morale şi materiale!

– Menţionez că am fost tratată la Spitalul (…) unde am primit îngrijiri în urma agresiunii din partea persoanelor.
– Mi s-au recoltat probe de sânge şi test antidrog”.

Surse IML: Femeia consumase alcool

Femeia care se afla la volanul mașinii ce a dus la tragicul accident din cartierul Andronache din București urcase la volan după ce consumase o cantitate semnificativă de alcool.

Potrivit unor surse de la Institutul de Medicină Legală, femeia avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în sânge. Limita de la care consumul de băuturi alcoolice la volan reprezintă infracţiune este de 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

După accident, șoferița în vârstă de 56 de ani le-ar fi spus anchetatorilor că a încurcat frâna cu accelerația.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum vine cu viteză spre un grup în care se aflau mai mulți copii și adulți.

Ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Între timp, familiile victimelor dar și vecinii din zonă sunt încă în stare de șoc. Oamenii spun că tragedia nu ar fi avut loc dacă primăria ar fi răspuns cererilor lor de reinstalare a unor opritoare de viteză.