Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu violent la o fabrică de țiței din România. Cel puțin două persoane au fost rănite
Incendiu violent la o fabrică de țiței din România. Cel puțin două persoane au fost rănite

Incendiu violent la o fabrică de țiței din România. Cel puțin două persoane au fost rănite

Un incendiu violent a izbucnit, luni seară, la o firmă care fabrică produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, județul Prahova.

Luni seară, un incendiu violent a izbucnit la o firmă care fabrică produse din țiței aflată în comuna Colceag, județul Prahova. Două persoane au fost rănite în urma incidentului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la sosirea echipajelor de pompieri focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme şi un autotren.

Două persoane au suferit arsuri şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în urma incendiului produs luni seara în localitatea Inoteşti din judeţul Prahova, a informat Ministerul Sănătăţii.

Conform unui comunicat de presă, cei doi pacienţi se află în prezent în evaluare.

Incendiu la firmă de țiței din Prahova. Cei doi pacienți au arsuri grave

Din primele informaţii, este vorba despre doi bărbaţi, de 59 de ani şi, respectiv, 53 de ani.

„Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60 – 70% din suprafaţa corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată mai arată că, la UPU Ploieşti, se face acum evaluarea, se oferă asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

„În paralel, se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2063 din 2 decembrie 2020 pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate, în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave”, menţionează MS.

Medicii de la UPU Ploieşti lucrează în prezent la stabilizarea celor doi pacienţi ajunşi în Spitalul Judeţean de Urgenţă după incendiul de la Inoteşti, bărbaţii întrunind criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Având în vedere primele informaţii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi. România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului, se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploieşti lucrează în prezent la stabilizarea pacienţilor”, a precizat MS.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.