Evenimentul Zilei > Social > Poveștile prind viață în acest weekend la Festivalul NARATIV. Rezervă-ți acum locul gratuit!
Poveștile prind viață în acest weekend la Festivalul NARATIV. Rezervă-ți acum locul gratuit!

Poveștile prind viață în acest weekend la Festivalul NARATIV. Rezervă-ți acum locul gratuit!

Mai e puțin și ne reunim la Festivalul de lectură NARATIV – locul unde prind viață cele mai frumoase povești pentru copii! Sâmbătă și duminică, 24 și 25 noiembrie 2018, cei mici și cei mari sunt invitați să (re)descopere dragostea pentru cărți prin joacă, muzică, arhitectură și multe activități interactive

Festivalul NARATIV este organizat de Asociația Curtea Veche și se află deja la cea de-a patra ediție. Participarea e gratuită și ultimele locuri așteaptă să fie ocupate pe narativ.ro.

 

BookTubing, teatru de umbre, actorie, dezbatere, improvizație, bandă desenată, storytelling în limbile germană, spaniolă și engleză, chiar și o expoziție dedicată Ștrumfilor organizată în parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, toate vă așteaptă la NARATIV alături de multe alte ateliere care îi ajută pe cei mici să vadă în câte feluri se poate citi o poveste.

Activitățile din cadrul Festivalului NARATIV au loc Colegiul Național „Cantemir Vodă” și îmbină lectura cu educația prin artă, fiind dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, cadrelor didactice și părinților. Cei mici sunt încurajați să își exprime liber părerile despre textele citite, fiecare atelier dezvoltând creativitatea copiilor.

De exemplu, în cadrul atelierului „BookTubing: Cum să faci o recenzie de carte pe YouTube” copiii pasionați de cărți, tehnologie și vlogging vor primi de la Miruna Meiroșu sfaturi concrete pentru a realiza cele mai bune recenzii de carte și pentru a-și forma o întreagă comunitate de cititori în jurul lor, pornind de la cartea „En garde! Fetița cu masca tricoloră” scrisă de Ana-Maria Brânză, multiplă campioană olimpică.

În cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt încurajați să exploreze textul alături de regizorul Barna Nemethi și să descopere secretele poveștii prin tehnici de investigație care le vor stârni curiozitatea și interesul față de citit. Prin intermediul aventurilor lui Robinson Crusoe, pedagogul îi va învăța pe de participanți cum să pună cele mai dificile întrebări pentru a afla secretele unei povești, stimulându-le astfel gândirea critică.

Prin intermediul Festivalului NARATIV, ne dorim să îi provocăm pe copii să se angajeze în lectura oricărei povești scrise și să le îmbunătățim relația cu cititul, oferindu-le o experiență memorabilă care să le stârnească interesul și motivația pentru lectură prin joc.” declară Irén Arsene Máté, președintele Asociației Curtea Veche.