Poveștile cutremurătoare din Cimitirul Bellu. Calul generalului și-a păzit stăpânul până a murit

Poveștile cutremurătoare din Cimitirul Bellu. Calul generalului și-a păzit stăpânul până a murit Cimitirul Bellu. Sursa foto: Facebook

Cimitirul Bellu ascunde și poveștile cutremurătoare ale multor personaje care se regăsesc în el. ”Doamna cu umbrela” este una dintre statuile de acolo care ascunde o istorie tristă. Doamna ar fi fost guvernanta copiilor lui George Assan, cel care a avut prima moară cu aburi din București. Respectiva femeie ar fi fost adusă de la Paris pentru a avea grijă de copiii lui.

Doar că omul de afaceri s-ar fi îndrăgostit de ea, dar doamna Assan nu ar fi fost deloc de acord cu idila. Drept urmare ar fi otrăvit-o pe doamna cu umbrela. În urma acestei povești, statueta a devenit protectoarea dragostei adolescentine.

Povestea cutremurătoare a doamnei cu umbrela

Mulți tineri vin să îi aducă flori și lasă răvașe la ea. Culmea este că din poziția capului ei singurul monument care se vede în zare este cel al lui George Assan. O altă istorie cutremurătoare este cea a calului generalului Crainiceanu. Grigore Crainiceanu, comandantul regimentului de cavalerie ”Patru roșiori-Regina Maria”a fost îngropat la Bellu.

Timp de trei săptămâni, calul lui, un armăsar pur sânge care se numea Pegas l-a păzit. Nu a vrut să se miște de la mormânt, nu a mâncat și nu a băut apă. În cele din urmă animalul s-a stins, lângă cavoul stăpânului său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ssursa: Arhivă EVZ

Frații care s-au căsătorit fără să știe că au aceiași părinți

Una dintre cele mai tulburătoare povești este cea a fraților care s-au căsătorit fără să știe că îi leagă sânegele. Vorbim despre statuia făctă din marmură neagră care întruchipează o femeie tânără culcată pe un catafalc. Lângă ea, în genunchi este un bărbat între două vârste care pare că doarme. Cei doi frați nu au crescut împreună.

Ei s-au cunsocut la Paris, și au fost legați de o mare iubire. Cu toate acestea în momentul în care și-au dezvăluit copilăria unul altuia, au descoperit că sunt frați. Acela a fost momentul în care el a împușcat-o pee a și apoi s-a sinucis.