Alice, o fetiţă în vârstă de doar 14 luni, suferea de o formă foarte gravă de meningită. Medicii au anunţat-o pe mama ei să se pregătească pentru ce este mai rău. Rinichii cedaseră şi fetiţa intrase în comă.
Viaţa fetiţei depindea de aparatele de ventilaţie şi trebuia să facă dializă. "Doream să-i spun cât de mult am iubit-o, speram că mă putea auzi şi înţelege. Vorbeam cu ea ca şi cum nimic nu ar fi fost în neregulă, dar simţeam că delirez. Totul părea desprins de realitate. Am simţit căldura ei, i-am văzut culoarea din obraji. Ea mă privea ca un copil adormit", povesteşte Jennifer, mama fetiţei, momentele prin care a trecut.
"Trecutul şi prezentul s-au contopit în acel moment. I-am spus cât de mândră am fost de ea, că a luptat atât de mult şi că se putea odihni acum. Şi m-am culcat lângă ea. Eram zăpăcită. Mi-au spus că va muri în acea dimineaţă, că vor opri aparatele pentru că nu va putea niciodată să respire de una singură. Am încercat să îmi spun că deja este departe, dar nu am putut să mă conving. Te agăţi de speranţă până în ultima clipă", a mai declarat mama fetiţei pentru Daily Mail.
Deja începuse să se împace cu faptul că o va pierde pe micuţă, luase hotărârea ca organele fiicei sale să fie donate pentru a ajuta alţi oameni.

"Doctorii veniseră pentru organe. Deodată, au deconectat toate aparatele şi Alice era acolo, zăcând pe pat, în lumina aceea difuză. I-au dat morfină şi apoi am rămas doar noi, eu, Alice şi tatăl ei, Phil. Am sărutat-o pe micuţă. Era atât de caldă încât nu-mi imaginam că se pregăteşte să moară", descrie femeia momentele dureroase prin care a fost nevoită să treacă.
Miracolul ce a urmat este imposibil de explicat. Cu toate că a fost deconectată de la aparate, Alice nu a murit ci chiar a început să respire singură. Totul s-a petrecut pe data de 24 noiembrie 2010, moment pe care cu siguranţă mama micuţei nu îl va uita niciodată. 
Acum, fetiţa are 3 ani şi jumătate şi merge la grădiniţă, se joacă cu ceilalţi copii şi duce o viaţă normală, de parcă nu ar fi trecut niciodată prin acele momente grele. Cu toate că mai are unele probleme de ordin medical: nu poate merge normal dacă nu este ajutată, încă mai trebuie să ia medicamentaţie pentru rinichii care sunt slăbiţi, însăfamilia ei este fericită pentru că zi de zi fetiţa face progrese.
"Când intrăm în camera ei, seara, şi o vedem cum doarme liniştită stăm nemişcaţi câteva clipe şi ne gândim cât de norocoşi suntem. Este micul nostru miracol", se bucură nespus mama fetiţei.
Sursă: Daily Mail