Evenimentul Zilei > Monden > Povestea marilor actori din spatele celui mai vizionat film de la Hollywood
Povestea marilor actori din spatele celui mai vizionat film de la Hollywood

Povestea marilor actori din spatele celui mai vizionat film de la Hollywood

Mari actori au refuzat rolurile, dar la premieră filmul a fost un mare succes. Așa s-a scris povestea unuia din cele mai cunoscute filme din istoria Hollywoodului – „Pe aripile vântului”.

„Pe aripile vântului” a primit 10 Premii Oscar, dar povestea marilor actori din spatele celui mai vizionat film de la Hollywood e colosală. A fost primul film color și a adus cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor, având încasări de 1.430.476.000 $.

Povestea filmului ”Pe aripile vântului” este foarte interesantă, mai ales că mulți mari actori ai vremii au refuzat rolurile. Au strâmbat din nas și când au văzut ce imens succes a avut filmul. Gary Cooper și Bette Davis au refuzat rolurile principale. Nici Clark Gable și Leslie Howard nu au acceptat cu ușurință să joace în acest film.

Povestea marilor actori din spatele celui mai vizionat film

Gary Cooper a spus cu ironie că acest film va fi cel mai mare fiasco din istoria Hollywood-ului. ”Mă bucur că va fi Clark Gable cel care va eşua lamentabil, nu eu”, a spus marele actor. Până și Clark Gable, interpretul lui Rhett Buttler, rol principal, a declarat că nu-l încântă deloc faptul că rolul care l-a consacrat a fost unul romanțios dintr-un film ”pentru femei”.

1.400 de actrițe la casting

Și pentru rolul principal feminin, Scarlett  O’Hara, au fost probleme. Circa 1 400 de actrițe s-au prezentat la casting pentru a o interpreta pe Scarlett. Dintre acestea doar 400 au fost audiate interpretând anumite scene din film.

Filmările începuseră deja iar regizorul încă nu se hotărâse cine va juca rolul personajului principal. Actrița și-a făcut apariția la câteva săptămâni de la începerea filmărilor. Publicul fusese invitat să voteze actrița cea mai potrivită pentru acest rol. Vivian Leigh primise un singur vot. Apoi Leigh a declarat în presă că partenerului său îi miroase gura îngrozitor.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.