Evenimentul Zilei > Monden > Povestea Dinei Cocea, actrița curtată de bărbaţi importanţi
Povestea Dinei Cocea, actrița curtată de bărbaţi importanţi

Povestea Dinei Cocea, actrița curtată de bărbaţi importanţi

Ce femeie frumoasă! Ce atitudine aristocratică! Dina Cocea a fost una dintre cele mai talentate actrițe.

O femeie extrem de frumoasă,  elegantă și cu o ținută majestuoasă. Aşa a rămas în memoria fanilor şi a cunoscuţilor marea actriţă de teatru Dina Cocea.

Dina Cocea, actrița curtată de bărbaţi importanţi ai vremii

Maria Constantina Dina Cocea s-a născut pe 27 noiembrie 1912 la Bucureşti, într-o familie de intelectuali. Tatăl său a fost scriitorul şi pamfletarul N.D. Cocea, iar mama – Florica Mille, fiica lui Constantin Mille. Mătuşa sa a fost celebra Alice Cocea, un nume care a strălucit în perioada interbelică pe marile scene ale teatrului parizian. După liceu, a plecat la Paris să studieze teatrul. Studiile de actorie le-a absolvit în capitala Franţei şi tot acolo a avut şi debutul în 1934. Deşi avea toate şansele să facă o carieră strălucită în teatru la Paris şi să calce pe urmele mătuşii sale, Dina Cocea a vrut să se întoarcă în România.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.