Povestea Valentinei Vasiliev, o rusoaică din secolul al XVIII-lea despre care se spune că ar fi avut 69 de copii

Povestea Valentinei Vasiliev, o rusoaică din secolul al XVIII-lea despre care se spune că ar fi avut 69 de copii Valentina Vassilyev. Sursa foto: Southern Georgian Bay Chamber of Commerce / facebook

Valentina Vassilyev a fost o femeie din Rusia care a trăit în secolul al XVIII-lea. Se spune că ar fi stabilit recordul mondial pentru „Cea mai prolifică mamă”, dând naștere de 27 de ori la 69 de copii între 1725 și 1765. În prezent, ea este „Cea mai prolifică mamă” din lume, ceea ce reprezintă un record mondial Guinness.

În cei 40 de ani, femeia din Rusia a avut 69 de copii. Ar fi avut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți.

O femeie din Rusia ar fi avut 69 de copii

Prima dată când Vassilyev a născut a fost în jurul anului 1725, iar ultima dată a fost în jurul anului 1765. Acest lucru înseamnă că a fost însărcinată 18 din cei 40 de ani înainte de a muri la vârsta de 76 de ani.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Este interesant faptul că aproape toți copiii ei au trăit. Doar doi dintre numeroșii ei copii au murit când erau bebeluși.

Cu toate acestea, există o serie de surse care spun că soțul ei, Feodor, a avut 69 de copii cu ea și încă 18 cu cea de-a doua soție a sa. Dar, după standardele de astăzi privind dovezile, această afirmație ar putea părea discutabilă.

Chiar și cu aceste surse, Valentina nu a fost întotdeauna numită, iar prenumele ei nu este întotdeauna clar. De asemenea, o mulțime de oameni nu cred că este posibil ca o femeie să nască 69 de copii.

Oamenii de știință, la un pas de a crea copilul unicelular

O femeie din Rusia ar fi născut 69 de copii. Sursa foto: Pixabay

Povestea rusoaicei e neverosimilă din punct de vedere statistic

Chiar dacă povestea cu femeia din Rusia care ar fi avut 69 de copii este puțin probabilă din punct de vedere statistic, este posibil din punct de vedere științific ca o femeie să fie fertilă timp de 40 de ani și să aibă 27 de copii în acest timp.

Nașterile multiple sunt mai probabile atunci când o femeie suferă de hiperovulație. E vorba despre o afecțiune în care se eliberează mai mult de un ovul în timpul fiecărei menstruații.

Pe baza statisticilor, este puțin probabil ca ea să fi avut atât de mulți copii deodată. Chiar și 16 seturi de gemeni ar fi șocant. Mai mult de un sfert dintre copiii ruși au murit înainte de a împlini cinci ani până la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Copiii femeii au avut o rată de mortalitate uimitor de scăzută.

Înregistrările de la o mănăstire și știrile din epocă par să susțină afirmația că ea și soțul ei au avut 69 de copii.

Cu toate acestea, sursele istorice care vorbesc despre Vassilyev nu dovedesc cu certitudine povestea ei. De asemenea, relatările despre câți copii a avut în acea perioadă pot fi greșite. Adevărul ar putea fi undeva la mijloc, potrivit allthatsinteresting.com.