Reamintim că ieri, omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Zilberstein, trimişi în judecată în România, au fost reţinuţi  în Israel, sub suspiciunea de fals, uz de fals, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei. Beny a declarat că ancheta în care este implicat este un război politic declanşat de George Soros.  Steinmetz afirmă că întregul dosar împotriva sa are la bază declaraţia falsă a unei femei neidentificate. Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

De unde a izbucnit scânteia rivalităţii dintre SOROS şi STEINMETZ?

Se pare că totul a început în 2016, atunci când organizația jurnalistică ICIJ, finanțată prin Open Society Foundations, îl identifica pe omul de afaceri Beny Steinmetz (descris, în general, ca adversar tenace al lui George Soros), ca proprietar (printr-un subsidiar) la cea mai mare mină de diamante din Sierra Leone, Koidu (Africa). 

 

GEORGE SOROS implicat în ARESTAREA lui BENY STEINMETZ, israelianul căutat de DNA

 

Ulterior, EITI (o organizație pentru „transparență în Industriile Extractive” cu aproape 50 de state-membru, lansată prin George Soros în 2003) și o Agenție Națională pentru Minerale (NMA) din Sierra Leone (stat african care este membru EITI) au început referirile critice la „transparența” și „integritatea” pe care proprietari de diamante-precum boss-ul de la Koidu ar trebui să le aibă în afaceri. 

Ce a avut pe atunci  George Soros la dispoziţie?  Ei bine, un ONG jurnalistic (finanțat prin fundațiile sale finanțate), o „investigație jurnalistică” (finanțată prin finanțările sale), o organizație economică internațională (creată prin fundațiile sale) și o Agenție de stat din Sierra Leone (care dacă n-ar fi existat, ar fi inventat-o însuși Soros și guvernul din Sierra, ca entitate non-guvernamentală). 

Care este alfabetul politic al lui George Soros? 

Alfabetul politic de urgență al lui George Soros se reduce la trei litere: ONG. Balcanii sunt azi sub ocupația a trei litere și n-au nici măcar un semn al întrebării cu care să se împotrivească, scria recent jurnalistul Traian Horia într-un comentariu publicat pe blogul jurnalistului Ion Cristoiu.

Soros, un tip normal şi bogat? 

Despre George Soros, fost György Schwartz, unii spun că e un tip normal și bogat – are propriul lui strat de ozon, nu depinde ca alții de Acordul pe încălzire globală de la Paris, alții spun că e atât de uriaș că NASA îl va declara curând planetă, explică surseele citate.  Dreapta i-a procurat averea, iar stânga îi dă ideologia. Potrivit blogului personal, este un susținător al rolului NATO și un spectator trist al decadenței Națiunilor Unite. Jurnaliștii îi știu cu toții numele, sunt mulți care cunosc doar două litere din alfabet –NU, dar care scriu fraze lungi, elogioase, despre Soros: că e băiat de treabă, devreme acasă, filantropist, speculator financiar iscusit-aliat de nădejde al UE contra pound-ului britanic în contextul Brexit. Soros e punctual, nu ar întârzia nici măcar la înmormântarea PSD-ului din România.

 Porunca a 11-a: să nu privești la averea lui Soros!

În mai 2017, averea lui Soros era evaluată la 25 miliarde $. Nu se știe câți ani vor mai da doctorii de trăit averii lui Soros după intrarea în Balcani. Pe vremea când puterile occidentale se luptau să își extindă coloniile, înainte de preluarea unui teritoriu oarecare, la fața locului soseau soldații, apoi preoții și la urmă de tot negustorii. Astăzi, situația este oarecum diferită: prin închiderea bisericilor din Occident, eventual popii au fost oarecum înlocuiți cu „activiștii” lui Soros, care propovăduiesc neo-liberalismul și Societatea Deschisă. Intrat inițial cu ONG-uri în state precum Albania, Soros își aduce și firmele. În 2010, Quantum – fondul de investiții al lui George Soros investea, de exemplu, în BNK Petroleum, o companie canadiană-americană de gaz și petrol, orientată spre Albania și Europa de Est. BNK are un sediu și la București și are drepturi de exploatare pe terenuri vaste din Albania (Patos- Marinza, Kuçova etc), Ungaria (Püspökladány Block ), Polonia.

 În 2005, solidaritatea stomacului cu șira spinării. În 2017,  hobby.

Judecat retrospectiv, dincolo de lucrurile utile – dezvoltarea fără precedent a sectorului non-guvernamental, sorosismul mioritic a însemnat și auto-cenzură, cenzură, dublu standard și intoleranță – cu naționalismul sau tradiția, de exemplu, intrate adesea sub foc concentric, pe principiul, neenunțat public de Societatea Deschisă “dacă ai bani, ești auzit”. 

În 2005, un atlet al multiculturalismului lui Soros, fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu nu s-a legat cu lanțuri de Palatul Victoria când s-a negociat renunțarea României la 80% din datoria istorică a Irakului. Banii respectivi, fituiți printr-o semnătură de la Finanțe, fuseseră munciți, pe arșiță de 50 grade Celsius, de muncitorii români în Irak. Neo-liberalismul Vestului decisese că dacă statele bogate – Clubul de la Paris – renunță la încasarea datoriile de la irakieni, o țară săracă precum România ar trebui să facă același lucru- din “solidaritate”.În 2005 a fost solidaritatea stomacului cu șira spinării care acum, în 2017, a devenit hobby.

Aprilie 2017: George Soros versus Benny Steinmetz: Luptă pentru 10 miliarde de dolari

În aprilie 2017, Evenimentul Zilei scria: Compania BSGR, controlată de magnatul israelian Beny Steinmetz (cunoscut în Romania din cauza implicării sale în dosarul retrocedării Fermei Baneasa) l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, susținând că a suferit pierderi de cel puțin 10 miliarde de dolari survenite ca urmare a campaniei de defăimare orchestrată de acesta. În urma acestei campanii de defăimare, BSGR pierdut drepturile de exploatare a unui depozit de minerale ferose din Guineea Conakry cât și alte oportunități de afaceri în întreaga lume. 

George Soros este acuzat că ar fi finanțat firme de avocatură, organizații non-guvernamentale, detectivi privați și structuri guvernamentale din Guineea într-un efort concertat, pentru a se asigura că BSG Resources Ltd. vapierde drepturile asupra depozitului minier Simandou, au declarat cei de la BSGR într-o plângere depusă săptamâna trecută în fața unei instanțe federale din Statele Unite,relatează jurnaliștii de laBloomberg.

George Soros versus Benny Steinmetz: Luptă pentru 10 miliarde de dolari

 BSGR a afirmat că deține dovezi, între care și un e-mail trimis de către unul dintre conducătorii grupului de firme al lui Soros din New York, care demonstrează complotul dintre conducerea statul african și oamenii lui Soros în privința poziției acestora față de grupul de firme BSGR în jurul contractului asupra zăcământului minier. BSGR spun că dețin și informații de la un număr de martori care au afirmat că Soros ar fi cerut personal ca grupul de firmeBSGR să nu poată opera zăcămantul de la Simandou.