Evenimentul Zilei > EVZ Special > Potrivit SURSELOR: De ce şi-a scurtat Nicolae Ceauşescu vizita în SUA | VIDEO
Potrivit SURSELOR: De ce şi-a scurtat Nicolae Ceauşescu vizita în SUA | VIDEO

Potrivit SURSELOR: De ce şi-a scurtat Nicolae Ceauşescu vizita în SUA | VIDEO

A efectuat o vizită oficială în SUA în perioada 4-8 decembrie 1973...

O scurtă vizită oficială, deoarece s-a supărat. WikiLeaks dezvăluia anul trecut  care a fost motivul pentru care dictatorul Nicolae Ceauşescu s-a supărat pe americani.

Cauzele scurtării vizitei au fost analizate în două mesaje diplomatice trimise de ambasada SUA în datele de 4 şi 7 decembrie 1973, potrivit WikiLeaks.
În decembrie 1973, Ceauşescu şi-a scurtat vizita în SUA din cauza nemulţumirii faţă de valoarea împrumuturilor obţinute prin intermediul autorităţilor de la Washington, conform unor mesaje diplomatice transmise de ambasada americană de la Bucureşti.

A auzit

"La doar o zi de la revenirea lui Ceauşescu în România, consilierul pentru afaceri sovietice Peşcerski a transmis ambasadei că a auzit de la contacte române din presă şi din cadrul PCR că nemulţumirea lui Ceauşescu faţă de anumite elemente ale vizitei, în special în domeniul economic, a fost cauza scurtării vizitei. Potrivit surselor, „Ceauşescu se aştepta să primească împrumuturi în valoare de 300 de milioane de dolari, dar a primit doar 10 milioane; când şi-a dat seama că nu mai putea obţine nimic, şi-a scurtat vizita", releva în decembrie 1973 Donald Bramante, secretar I al ambasadei SUA la Bucureşti”.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: