Evenimentul Zilei > International > Potop de Foc! Armata israeliană a lovit peste 25 de ţinte din Fâşia Gaza
Potop de Foc! Armata israeliană a lovit peste 25 de ţinte din Fâşia Gaza

Potop de Foc! Armata israeliană a lovit peste 25 de ţinte din Fâşia Gaza

Armata israeliană a anunţat că a lovit în noaptea de marţi spre miercuri aproximativ 25 de ţinte în Fâşia Gaza

Ţahal a ripostat la tirurile cu rachetă provenind din teritoriul palestinian, conform purtătorului de cuvânt al armatei.

Armata israeliană a indicat într-un comunicat că înregistrat circa 30 de tiruri cu proiectile, inclusiv cu rachete, în cursul nopţii dinspre Fâşia Gaza în direcţia Israelului.

Aceste noi ostilităţi intervin într-un climat de tensiune sporită de mai multe săptămâni în interiorul şi în jurul Fâşiei Gaza, situată între Israel, Egipt şi Marea Mediterană.

Diferiţi actori internaţionali şi-au exprimat îngrijorarea faţă de aceste tensiuni în creştere şi degradarea situaţiei umanitare şi economice în Fâşia Gaza, şi au avertizat asupra riscului unui nou război.

Mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Israelul s-au confruntat în trei războaie începând cu anul 2008 şi respectiv, începând cu 2014.

După ultimul lor conflict, a intervenit un armistiţiu, pus la încercare cu regularitate de acte ostile, conform purtătorului de cuvînt al armatei israelie.

"Organizaţia teroristă Hamas a luat la ţintă civili israelieni în cursul nopţii, supunându-i la un puternic atac cu rachete, atrăgând Fâşia Gaza şi populaţia sa civilă pe o pantă tot mai nefastă", susţine armata israeliană, mai scrie AGERPRES