Editura Evenimentul si Capital

POS DRU: partenerii implicați în proiectele cu fonduri europene pot fi înlocuiți

14-04/fonduri-europene_1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 263 Vizualizari

Autoritatea de Management POS DRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat proiectul de instrucţiune privind modul de înlocuire a partenerilor cu care viitorii beneficiari urmează să implementeze proiectele finanţate în cadrul acestui program.

„Această reglementare a fost solicitată de piaţă şi asigură tratamentul egal al celor implicaţi. În acelaşi timp, acest proiect de instrucţiune reprezintă o flexibilizare a regulilor şi oferă premisele necesare unei bune implementări a proiectelor. În prezent, partenerii pot fi schimbaţi doar după semnarea contractelor de finanţare. Astfel,dăm posibilitatea ca modificările să fie făcute din timp pentru ca solicitanţii de finanţări să se ocupe exclusiv de implementarea proiectelor după semnarea acestora”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Proiectul de instrucţiune prevede că partenerii aleşi pot fi înlocuiţi dacă există motive întemeiate, dacă noii parteneri sunt diferiţi de cei existenți, cu condiţia ca toți ceilalți parteneri să fi fost informați și să fie de acord cu înlocuirea. În acelaşi timp, viitorii parteneri trebuie să îndeplinească toate condiţiile specifice din Ghidul Solicitantului, să desfășoare activități relevante pentru respectivele proiecte şi să preia responsabilităţile partenerului schimbat.

Proiectul de Instrucţiune este în consultare publică, iar propunerile sunt aşteptate, până în data de 10 aprilie 2014.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI