Evenimentul Zilei > Actualitate > Portul militar Constanţa, „ocupat” de civili
Portul militar Constanţa, „ocupat” de civili

Portul militar Constanţa, „ocupat” de civili

Ziua porţilor deschise în portul militar Constanţa, eveniment care precede manifestările de Ziua Marinei, a adunat mii de turişti şi localnici curioşi să vadă fregatele, tehnica militară navala, elicoptere Puma, submarinul Delfinul.

Portul militar Constanţa a fost invadat, astăzi, de persoane de toate vârstele. Ziua porţilor deschise a fost o adevărată sărbătoare mai ales pentru copiii fascinaţi de tehnica militară. Micuţii au stat la coadă, nerăbdători să urce pe fregatele Regina Maria, Ferdinad, Mărăşeşti, să vadă expoziţia de torpile, rachete, bombe antisubmarin, mine marine şi mai ales mitralierele pe care le-au luat în mână şi au “ochit”, supravegheaţi de militari. Coadă mare a fost şi la submarinul Delfinul, vizitatorii având acces şi în interior. A lipsit bricul Mircea, care se intoarce luni din marşul de instrucţie in Marea Mediterana. Sărbătoarea din portul militar a fost  animată de demonstraţii sportive şi marinăreşti. Fanfara militară a Forţelor Navale a dat un adevărat spectacol aplaudat de vizitatori.

Ziua Marinei, care se sărbătoreşte în fiecare an de 15 august, este organizată de Forţele Navale Române. Ediţia din acest an va cuprinde evenimente fastuoase având în vedere că se sărbătoresc 155 de ani de la înfiinţarea Marinei Militare. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat deja decorarea drapelui de luptă al Forţelor Navale Române. La rândul lui, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va decora drapelul de luptă al Forţelor Navale cu cea mai înaltă distincţie, emblema de onoare a Armatei Române. În prezenţa miilor de participanţi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, mai mulţi marinari, începând de la amirali, până la subofiţeri şi maiştri militari, vor fi decoraţi de Ziua Marinei.