Portmoneul poate spune multe despre atitudinea față de bogăție și abundență, despre deschiderea spre a primi, despre averea generală a posesorului, dar și despre stima de sine. Totul este important – de la culoarea lui, până la organizarea din el și cât de bine arată, principiile Feng Shui învățându-ne cum să eliminăm blocajele energetice.

Portmoneul care s-a rupt și în care sunt bonuri sau chitanțe vechi, fotografii și cărți de vizită vechi vorbesc despre sărăcie, energie împrăștiată, frică și haos, exact opusul energiei deschise și gata să primească bogăție, scrie lyberti.com. Așadar, asigurați-vă că aveți portmoneul curat și ordonat, care este „reîncărcat” adesea.

În Feng Shui, culoarea este considerată cea mai puternică expresie a energiilor specifice, iar pentru portmoneu puteți alege una dintre următoarele culori:

Roșu este o culoare foarte bună pentru a atrage bogăția și abundența, deoarece reprezintă elementul Foc și simbolizează arderea energiilor negative într-o perioadă scurtă și intensă de timp. Este ideal pentru cei cu energia personală – definită în Feng Shui ca elementul de naștere – Foc sau Metal.

Albastru este culoarea elementului Apă în Feng Shui, simbolul vechi al abundenței. Cu toate acestea, aveți grijă cum interacționează cu propria voastră energie. De exemplu, dacă elementul nativ este Foc sau Metal, culoarea albastră nu este cea mai bună alegere.

Negru este, de asemenea, culoarea elementului de Apă.

Maro este probabil cea mai populară culoare (după negru). Cu toate acestea, fiind o culoare a elementului Pământ, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei cu elementul nativ Foc sau Apă.

Verde reprezintă elementul Lemn, deci este o alegere excelentă pentru a începe ceva nou, fiind deschis pentru schimbare, indiferent de trecutul tău. Este o alegere excelentă pentru persoanele cu energia personală Lemn sau Foc.