1. Despre mitingul PNL

Mai întâi Victor Ponta a ironizat mitingul eşuat al liberalilor. 

"Nu exista azi in fata dvs niciun fel de critica la adresa actului de guvernare. Este o confuzie starnita, sunt oameni adusi cu autobuze in fata in ploaie, probabil ei credeau ca vin sa protesteze impotriva celor care le-au taiat pensiile si salariile. Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari. Dar nici dl Blaga nu mai e ce a fost", a spus Ponta. 

În replică, Gorghiu a spus, tot de la tribuna Parlamentului, că pentru Ponta contează doar "miile de oameni pe care Victor Ponta  îi strânge pe stadioane"

"In afara zidurilor din acest parlament sunt cateva mii de oameni. Stiu, conteaza doar miile de oameni pe care Victor Ponta ii strange de ziua lui pe stadion. Mai sunt peste un milion de romani care au semnat pt demisia lui Victor Ponta cand acesta era doar urmarit penal. Solidarti-va cu cei din parcul Izvor, cu romanii. Dati-i un mesaj simplu lui Victor Ponta: "Lasa-ne!" "Pleaca!"", a spus Gorghiu. 

2. Despre cei cu probleme penale

Victor Ponta – "Daca vorbiti de principia ar trebuie sa le aplicati si dumneavoastra. Aduc aminte consecventa de a-l aveai in Guvern pe domnul Fenechiu. V-ati razgandit, da dovada de neconsecventa. Astazi vor vota motiunea oameni care sunt trimisi in judecata, condamnati. Imi pare rau pt Dan Motreanu…asta e viata. l aud pe domnul Predoiu, fost candidat la Buzau in 2008, despre statul de drept. Mai tineti minte cine spunea acest lucru? Domnul George Scutaru, tot de la Buzau."

Alina Gorghiu "Pe biroul meu de ieri se afla demisia lui Dan Motreanu. Vedeti undeva pe undeva demisia lui Victor Ponta?"

3. Despre contractele Alinei Gorghiu de pe vremea în care aceasta era avocat

Mai întâi Ponta a citit mai multe contracte încheiate între contracte dintre AVAS şi casa de avocatură a Alinei Gorghiu. Multe dintre ele pe sume colosale de zeci de mii de euro. În timp ce premierul citea acele contracte, în sală se auzea aplauze puternice.  

"Se vorbeste despre contracte. N-am semnat niciodata cu societati capital de stat. Deci dumneavoastra vreti sa-mi dau demisia pentru ca Atanasiu si Sova au semnat niste contracte. Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfatuit gresit de o consiliera a sa. Daca a uitat doamna Gorghiu – contract. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 6000 euro plus TVA. Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 15. 000 euro + TVA. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 10000 euro + TVA.
 
Mai credeau si alte doamne ca daca au protectie nu o sa pateasca niciodata nimic. Va aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dvs. Teo care venea si spunea sa ii pedepsim pe corupti. Cred ca e putin afara acum", a spus Ponta de la tribuna Parlamentului. 
 
Replica lui Gorghiu a venit tot de la pupitrul din plenul Camerei. 
 
"Dacă găsiţi un argument prin care să se spună că am încălcat legea, îmi dau demisia. Uitaţi-vă în oglindă, dl. Ponta", spus Gorghiu.