Ponta a explicat că, în opinia sa, soluţia pentru a-i îndepărta pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă este de a atrage cât mai mulţi parlamentari PSD din actuala legislatură, chiar dacă există reproşul că Pro România ia PSD-işti, iar aceştia să voteze pentru o nouă formulă. 

„După alegerile prezidenţiale, ar fi bine mai repede, dar cel mai probabil după, trebuie să fie o resetare a peisajului politic, să avem un alt guvern. Vor fi nişte măsuri impopulare care însă trebuie luate, să le spui oamenilor, vreau să vă cresc pensiile, dar nu pot să vi le dublez, vreau să cresc salarii, dar nu mai pot pe cele mari de la stat. Le-aţi primit, nu vi le taie nimeni, dar pe cele mici să le cresc. Dar cer performanţă.

Aceste lucruri trebuie făcute şi le putem face cu operaţie fără anestezie sau cu o strategie pe care acum nu o văd. La Pro România sunt oameni care au fost miniştri, prim-miniştri, şi spunem dacă am fi noi mâine ce am face? Că e uşor să criticăm de pe margine. Păi acolo ar trebui făcut aia, acolo…., dar asta nu se poate face singur, ci printr-un tip de solidaritate întâi politică, apoi socială.

Sunt convins că până la alegeri asta ar fi soluţia – un guvern de uniune naţională.

Dilema mea şi a Pro România e următoarea: oamenii ne critică: <nu mai luaţi PSD-işti>, tot ei ne spun: <daţi-i jos pe Dragnea şi pe Dăncilă!>.

Nu pot să fac asta decât în măsura în care conving mai mulţi parlamentari de la PSD să vină la Pro România. Am de ales între aceste două lucruri. Dar cred că trebuie să conving cât mai mulţi parlamentari aflaţi acum în Parlament să se depărteze de Dragnea şi Dăncilă şi să voteze pentru o nouă formulă. Altă soluţie nu e până în 2020, altfel vor fi pierderi foarte mari.