Evenimentul Zilei > Politica > Ponta şi Dragnea: Legea cu incompatibilităţile se referă şi la Iohannis, care acum poate candida la prezidenţiale
Ponta şi Dragnea: Legea cu incompatibilităţile se referă şi la Iohannis, care acum poate candida la prezidenţiale

Ponta şi Dragnea: Legea cu incompatibilităţile se referă şi la Iohannis, care acum poate candida la prezidenţiale

Liderii PSD Victor Ponta şi Liviu Dragnea au fost solicitaţi, miercuri, să comenteze acuzaţiile ANI referitoare la adoptarea unei legi care permite aleşilor să facă parte din AGA, cei doi arătând că legea se referă şi la liberalul Klaus Iohannis, care acum poate candida la prezidenţiale, scrie mediafax.ro.

”(Liberalii – n.r.) ne-au ajutat ieri la acea lege cu incompatibilităţile, pentru că e o lege care se referă şi la domnul Iohannis. Domnia sa poate candida acum fără probleme”, a spus Ponta.

Solicitat să comenteze acuzaţiile ANI, care vorbea despre o nouă ”marţea neagră”, având în vedere că legea întrerupe proceduri pentru 1.200 de primari, Ponta a răspuns: ”Bun, dacă e şi domnul Iohannis printre ei, înseamnă că e un lucru bun”.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a arătat că legea a fost ”dată”, în opinia sa, pentru Klaus Iohannis.

”Eu nu am fost la vot, dar cred că e o lege, cred că a fost dată pentru domnul Klaus Iohannis, am înţeles că are probleme şi să fim siguri că poate să candideze”, a spus Dragnea.

Întrebat ce se întâlmplă însă cu ceilalţi aleşi locali, Dragnea a răspuns: ”Ceilalţi nu candidează”.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect care prevede ca primarii sau preşedinţii de CJ să fie reprezentanţii comunităţilor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, deputatul PDL Tinel Gheorghe arătând că puterea încearcă să-i scape de justiţie pe incompatibili.

Proiectul de lege a fost iniţiat de şase deputaţi PSD printre care Florin Iordache şi Marian Neacșu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: