Evenimentul Zilei > Politica > Ponta se retrage de la conducerea PSD
Ponta se retrage de la conducerea PSD

Ponta se retrage de la conducerea PSD

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta anunță că nu va mai ocupa nicio o funcție în PSD până când își va demonstra nevinovăția în fața acuzațiilor aduse de DNA.

Ponta a precizat că va rămâne simplu membru PSD și își va dedica toată energia actului de guvernare, întrucât își va păstra postul de premier.

Încredere în Rovana Plumb

„Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștință decizia mea de nu mai ocupa nicio funcție de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi luptă din simplă și onoranta calitate de membru de partid”, a scris Ponta. Premierul precizează că își va face datoria față de PSD din poziția de prim-ministru. „Am toată convingerea și încrederea că Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea și ceilalți colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului în această perioadă, iar eu îmi voi face alături de ei, ca Prim Ministru și membru de partid, datoria față de PSD și față de milioanele de români care au fost și sunt alături de noi”, a arătat primul-ministru.

Soluția autosuspendării

Potrivit unor surse politice, Ponta va alege soluția autosuspendării, nu a demisiei din poziția de președinte al PSD. El invocă de altfel, în postarea de pe Facebook, faptul că și alți colegi de partid s-au retras atunci când au avut probleme cu Justiția. „Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum!”, a afirmat liderul social-democrat.