"Pentru o ţară ca România să aibă prietenia Chinei, nu numai cea mai populată ţară din lume, a doua economie şi unul dintre cei mai importanţi actori pe scena internaţională, este o mare oportunitate şi cred că trebuie să profităm de această oportunitate şi să continuăm să dezvoltăm cooperarea politică, economică, culturală şi să facem acest lucru în folosul ambelor popoare", a spus Ponta.

El a vorbit despre relaţia româno-chineză în perioada mandatului său şi a ambasadorului Chinei la Bucureşti, Huo Yuzhen.

"În timpul mandatului dumneavoastră şi al meu, pentru că au fost mai mult sau mai puţin în aceeaşi perioadă, cred că relaţia dintre ţara dumneavoastră, Republica Populară Chineză, şi România s-a dezvoltat în direcţia potrivită", a precizat Ponta, în discursul rostit la recepţia de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen.

La eveniment au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea şi alţi membri ai cabinetului, reprezentaţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi diverse personalităţi.